You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

items

Winkelmandje

Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in | Onze filialen

Leadax, de nieuwe generatie loodvervanger

Loodvervangers zijn waterdichte duurzame alternatieven voor lood met alle vóórdelen van lood en zonder de nadelen. Nieuw in ons assortiment is Leadax, de “nieuwe generatie loodvervanger” die eruit ziet als lood én dezelfde eigenschappen heeft als lood. Leadax is gecertificeerd en zet daarmee een nieuwe standaard. Zet u schrap voor een revolutie in de dak- en bouwsector!

Leadax de tweede generatie loodvervanger

U kunt Leadax gebruiken in tal van toepassingen. Deze loodvervanger is geschikt als waterkering in spouwgevels en  schoorstenen. Ook als waterdichting voor dakkapellen of dakvensters is hij uitermate geschikt.

Nog niet overtuigd? In vergelijking met traditioneel lood, heeft Leadax heel wat  voordelen.

Ten eerste is Leadax veel goedkoper dan lood. Daarnaast is hij  licht van gewicht en is hij door het aluminium strekmetaal zeer flexibel, goed verstrekbaar en eenvoudig te bewerken met de gebruikelijke gereedschappen. Leadax is makkelijk te knippen met de schaar, eenvoudig in vorm te kloppen en hij scheurt niet dankzij de interne wapening. Het materiaal blijft in de gewenste vorm en zéér belangrijk: de naadverbinding is thermisch lasbaar, wat voor een eenvoudige maar duurzame en waterdichte naad zorgt.

Leadax de tweede generatie loodvervanger  

De kern van strekmetaal zorgt ervoor dat u tot 12 meter lengte uit één stuk kunt gebruiken. Deze lange lengtes en het lichte gewicht maken het transport naar het dak eenvoudiger en sneller. Leadax waait niet op en in dezelfde tijd kunt u meer afdichten met minder overlappen. Tijdswinst, zalig toch?

 

Leadax is een echt “groenproduct dat goed is voor mens en milieu. Deze loodvervanger bestaat uit pvb restmateriaal afkomstig van de productie van gelaagd glas dat bijvoorbeeld gebruikt wordt bij autoruiten. Deze pvb-folie wordt gesmolten en gerecycled, wat Leadax qua milieuvriendelijkheid bovenaan de ladder plaatst.

Leadax de tweede generatie loodvervanger

Niets dan voordelen en positieve eigenschappen. Leadax loodvervanger is vanaf nu verkrijgbaar in loodgrijs (15 cm en 33 cm) en zwart (15 cm) en binnenkort verkrijgbaar op 1 m breedte. Lengte = 6 m.