You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

items

Winkelmandje

Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in | Onze filialen

Veilig werken op hoogte

Loop geen risico op ongevallen! Leid uw arbeiders op!

val niet uit de luchtHet Fonds voor Vakopleiding in de Bouwnijverheid en Edutec bieden drie specifieke opleidingsmodules ‘Veilig werken op hoogte’ aan voor het seizoen 2015-2016. Een kwaliteitsvolle opleiding komt zowel uw bedrijf als uw medewerkers ten goede, want uw medewerkers zullen hun competenties versterken en beter in staat zijn om gevaarlijke situaties te herkennen en te vermijden. Een win-winsituatie voor uw bedrijf, uw medewerkers én de sector!

Grijp uw kans!

Op 01/09/2015 werd tijdens de officiële opening van de beurs Matexpo in Kortrijk het startschot gegeven voor de nieuwe welzijnscampagne Veilig werken op hoogte, een initiatief van het navb en de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (FOD WASO). Deze campagne heeft als doel om iedereen in de bouwsector te sensibiliseren en te informeren over de risico’s en preventiemaatregelen die verband houden met werken op hoogte.

Deze campagne wordt bovendien gesteund door de sociale partners van de bouwsector en Federale verzekering. Er wordt ook nauw samengewerkt met een groot aantal andere organisaties die een belangrijke rol spelen bij het welzijn op de bouwplaats, waaronder de Vereniging Stellingbouw Bedrijven in België (VSBB).


De nieuwe campagne focust zich op de volgende drie deelthema’s:

Dakwerken en de montage, demontage en het gebruik van gevelsteigers
Ladders en andere types steigers
Gemechaniseerde arbeidsmiddelen voor werken op hoogte ( hoogwerkers, schaarliften, beweegbare hangsteigers, enz.)
Tijdens de campagneperiode (sept. 2015 - aug. 2017) zullen er doelgerichte acties opgezet worden met het oog op het drastisch terugdringen van het aantal ongevallen door vallen van hoogte.

Opnieuw roept het navb de hulp in van een stripheld genaamd Bas Harnas die werknemers en werkgevers van de bouw en andere betrokkenen op de bouwplaats zal begeleiden en adviseren aan de hand van goede praktijkvoorbeelden.

Neem een kijkje op de website van NAVB: navb.constructiv.be