You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

items

Winkelmandje

Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in | Onze filialen

De nieuwe stadshal van Gent

gent

In Gent is aan het Emile Braunplein een nieuwe stadshal gebouwd die de projectnaam Kobra draagt.

Het gebouw refereert aan de middeleeuwse hallen en is een imposante stalen constructie van 15 bij 40 meter breed, die steunt op vier betonnen sokkels.

Er is trouwens heel wat te doen geweest rond dit gebouw, met voor- en tegenstanders allerhande. Maar over één ding is er nog geen enkele discussie geweest: de waterdichting ...

stadshal

De volledige gevel en het hellende dak werden voorzien van Resitrix SK W full bond, gekleefd op multiplex. In de gevel en het dak zitten er wel 1600 stalen ramen die met Resistit E SK werden aangesloten op de Resitrix SK W full bond. Deze ramen filteren het daglicht en geven de con- structie een luchtig karakter, zowel van binnen naar buiten als omgekeerd.

 

De complete waterdichtingswerken, dak, gevel en raamaansluitingen, werden uitgevoerd door de firma Albitum uit Ardooie.

De stalen ramen werden geproduceerd door Lootens Line, die de Resistit E SK-aansluitslabben prefab had bevestigd in hun atelier. Tot slot werden onze Resitrix EPDM-rubberafdichtingen fraai afgewerkt met hout, die finaal werden bedekt met een soort glazen dakpannen.

De bedoeling is dat de stadshal enerzijds een evenementenhal wordt waar een verscheidenheid aan activiteiten droog kunnen plaats- vinden, en anderzijds kan het overdekte plein uitgroeien tot een echte ontmoetingsplaats van alle Gentenaars en hun genodigden.

Als u in Gent bent, is dit Resitrix-project zeker uw bezoekje waard !