Ben je een professional in de bouwsector?

Log in of registreer je voor een account. Met een login zie je jouw persoonlijke prijzen!

Bouwverlof

Bekijk hier voor onze openingsuren tijdens het bouwverlof.

Drone service

Verken daken en gevels vanuit de lucht met onze drones

Niet elke werf waarvan je de dak- of gevelwerken wil inspecteren of opvolgen, is even goed toegankelijk. Het liefst zou je boven de werf cirkelen om een goed beeld te krijgen en met onze drones is dat vandaag ook effectief mogelijk.


Drones zijn een geknipte oplossing voor moeilijk bereikbare of onoverzichtelijke werven. Als dit probleem zich echter maar af en toe stelt, is het al te gek om meteen een drone aan te schaffen. Bij de aanschaf krijg je er als dakdekker of gevelspecialist immers meteen enkele extra vraagstukken bij: ligt de kostprijs niet te hoog, mag ik zomaar de lucht in of heb ik een vergunning nodig?

 

Conform de regels
Een stelling opbouwen is echter ook een tijdrovende klus en omdat het te jammer zou zijn om de voordelen van drones links te laten liggen, biedt APOK zijn klanten een drone-dienst aan. We kunnen zeer snel in heel België ter plaatse zijn, wat niet onbelangrijk is als je bijvoorbeeld bij defecten de vertraging op de werf wil beperken. Onze Drone Service garandeert dat de vlucht overeenstemt met de lokale regelgeving en we zetten voor de dronevluchten een door EASA gekwalificeerd A2 dronepiloot in.

Moeilijk toegankelijke opdrachten

Onze ervaring leert dat de drones in een aantal specifieke situaties zeer goed van pas komen. Denk maar aan:
  • werven of plekken die moeilijk toegankelijk zijn;
  • grote projecten die je via een overzichtsfoto in beeld wil brengen;
  • werken die plaatsvinden op grote hoogte;
  • werven of projecten in gebieden met een veiligheids- of gezondheidsrisico.
 
Vooraf al eens een kijkje nemen

De drone schiet vanuit de lucht niet zomaar enkele adembenemende beelden. Als dakdekker leer je veel bij over wat de werken precies zullen inhouden. Gaat het om een onderhoud dan kan je proactief losliggende dakpannen spotten of te weten komen of de goten proper zijn. Trek je naar een dak dat te lijden had onder een storm of een ander ongeval, dan kan je op een veilige manier een overzicht krijgen van de schade.

Ook nog nuttig na de opdracht

De beelden die de drone meebrengt, zijn scherp, gedetailleerd en in full HD. Je kan daken en gevels met stilstaande beelden bekijken, maar net zo goed via video inspecteren. Die beelden helpen jou en je klant vooruit bij het uitvoeren van de werken, maar hebben ook nadien nog nut. Je kan ze bijvoorbeeld gebruiken op je sociale media of bij het maken van een knap visueel verhaal waarmee je nieuwe klanten prospecteert.

Case: de dronevlucht voor de Antwerpse kringloopwinkel

Bij één van de vestigingen van Kringloopwinkels Antwerpen leken de dakranden, vervaardigd uit betonblokken, vanaf de grond niet meer in al te beste staat. Omdat het opbouwen van stellingen voor een inspectie een intensieve klus zou worden, klopte facility manager Ludwig Nollet aan bij APOK voor een dronevlucht. Hij legt uit hoe belangrijk veiligheid was bij het plannen van de inspectie. “Veiligheid is een prioriteit in de dronewereld”, klinkt het. “Omwille van de ligging in hartje Deurne kon vliegen niet zomaar. APOK regelde het nodige qua vergunningen, zodat we zonder zorgen konden inspecteren met een drone.” Daarna kon de drone de eerste vaststellingen op de gevoelige plaat vastleggen, al kreeg Ludwig Nollet ook meteen een voorsmaakje. “Het was boeiend om de vlucht zelf mee te maken en via een tweede monitor al een zicht te krijgen op de bevindingen. Met het beeldmateriaal dat de drone maakte, was het vervolgens vrij eenvoudig om een inschatting te laten maken van de uit te voeren werken om dit gebouw in ere te herstellen.”


Kan een dronevlucht van pas komen? Dan luisteren we graag naar je noden en passen we onze APOK Drone Service hierop aan zodat u snel en volgens de regels kwalitatieve beelden verkrijgt. Neem voor meer informatie contact op via Filip Kellens: f.kellens@apok.be - 0473 97 46 73.