Ben je een professional in de bouwsector?

Log in of registreer je voor een account. Met een login zie je jouw persoonlijke prijzen!

APOK levert tot op de werf!

Bij APOK vind je al 60 jaar een ruim assortiment kwalitatieve producten voor dak- en gevelwerken.

En met meer dan 31 filialen over heel België, is er altijd wel een verkooppunt in je buurt. Maar dat brengt die materialen natuurlijk nog niet tot bij jou op de werf! Jurgen Dewin (tegenwoordig vertegenwoordiger filiaal Kampenhout) is al meer dan 25 jaar actief in de logistiek bij APOK. Hij zet graag de verschillende transportmiddelen in de kijker, die APOK ter beschikking heeft om jouw levering vlekkeloos te laten verlopen.

Transport-3
Transport-5

Over welke voertuigen beschikt APOK?


Jurgen: “Op dit moment hebben we bij APOK wel 35 voertuigen ter beschikking om bestellingen veilig en tijdig bij de klanten te krijgen. Veruit de grootste groep voertuigen is onze pool van 13 kraanwagens. Deze vrachtwagens zijn voorzien van een speciale kraan waarmee we de bestelde materialen meestal rechtstreeks op hun eindbestemming afleveren: de werf van de klant.” “We hebben ook 7 vrachtwagens die voorzien zijn van een laadbrug en schuifzeil. Deze voertuigen zijn perfect geschikt om aan een magazijn te leveren, al worden ze soms ook ingezet voor leveringen op de werf. En wanneer het snel moet gaan of voor kleinere leveringen, kunnen we beroep doen op onze bestelwagens. APOK beschikt over een heel divers wagenpark, met andere woorden“

Hebben jullie per product een type transportof voertuig?


Jurgen: Er zijn inderdaad materialen die we met een specifiek type voertuig transporteren. Gevelmaterialen bijvoorbeeld, vervoeren we met vrachtwagens met schuifzeil en meeneemheftruck. Zo kan de chauffeur in kwestie zelfstandig lossen.” 

“In ons gloednieuwe filiaal in Kampenhout, waar ook de grootste hub voor dakpannen gelokaliseerd is, hebben we een oplegger met rolkraan. Die wordt hoofdzakelijk ingezet voor het transport van dakpannen.
Kraanwagens en meeneemheftrucks zijn zeer belangrijk voor het transport van pannen. 85% van de leveringen wordt met de kraanwagen uitgevoerd, 15% met de meeneemheftruck. De kraanwagen laat toe om paletten te plaatsen op verschillende posities op de werf.

vrachtwagen-apok-1

85% van de leveringen wordt met de kraanwagen uitgevoerd, 15% met de meeneemheftruck


Je kan het materiaal ook gemakkelijker over een obstakel tillen of op niet-berijdbare ondergrond plaatsen. In een aantal gevallen worden de goederen zelfs omhoog gehouden met de kraan, om ze op het dak af te stapelen.“

“Op platte daken leveren we regelmatig EPDM en isolatie, eveneens met kraanwagens in eigen beheer. Wanneer een werf te hoog is, of wanneer er geen kraanwagen beschikbaar is, doen we beroep op externe partners.”

“Tot slot heb je nog zink, één van onze core-producten. Hier is het belangrijk dat het materiaal droog blijft en niet oxideert. Daarom zetten we meestal een afgeschermde vrachtwagen met meeneemheftruck of gewone laadbrug in. Recent nog voerden we voor een klant een uitzonderlijk transport uit: speciale zinken elementen voor het Jubelpark in Brussel. Daar ging het om ettelijke vrachtwagens.”

Besteden jullie vaak opdrachten uit?

Jurgen: “Twee derde van de APOK filialen heeft eigen transportmiddelen en chauffeurs ter beschikking. We vinden het belangrijk dat de leveringen gebeuren door vertrouwde gezichten. Enkel zo kunnen we de kwaliteit en stiptheid garanderen, en een band met de klant opbouwen.” “De verschillende transportmiddelen worden optimaal georganiseerd per regio. We zorgen voor een naadloze samenwerking tussen de kleine en de grote filialen. Het filiaal dat de bestelling binnenkrijgt, kijkt waar de goederen op stock liggen en zoekt vervolgens uit wat de beste leveringsmogelijkheden zijn.“ “Per regio zetten we bovendien in op vaste rondes om de efficiëntie te verhogen en de prijzen te drukken. Op piekmomenten en voor uitzonderlijke leveringen, doen we beroep op een groot netwerk van partner-transporteurs.”

Transport-4
Transport-6