Ben je een professional in de bouwsector?

Log in of registreer je voor een account. Met een login zie je jouw persoonlijke prijzen!

Logo-Durasid

Wat is Durasid® gevelbekleding?
 

DURASID® is een compleet gevelbekledingssysteem voor een brede toepassing in nieuwbouw en renovatie. De DURASID® profielen zijn vervaardigd uit een kern van hardschuim bedekt met een duurzame, gecoëxtrudeerde toplaag. In de toplaag wordt een decoratieve grove of fijne houtnerfstructuur aangebracht, waardoor DURASID® het beste van alle andere gevelbekledingen in zich verenigt. DURASID® bezit de charme en uitstraling van natuurlijk hout plus het onderhoudsgemak van kunststof, waardoor het zich op korte tijd wist op te werpen tot een slim en volwaardig alternatief voor gevelbekledingen in andere materialen. Ook op vlak van plaatsingsgemak beschikt DURASID® over een aantal sterke troeven. Het maakt immers deel uit van een compleet systeem dat alle nodige afwerkingsprofielen en toebehoren omvat voor een vlotte en professionele plaatsing.

Durasid-3

De voordelen van Durasid op een rijtje

 • DUURZAAM EN LANGER MOOI
  Hardschuim is een duurzame en resistente kunststof die perfect de tijd en de weersomstandigheden weet te trotseren. Hierdoor bent u verzekerd van een gevelbekleding die na jaren nog oogt als nieuw en die u nooit meer hoeft te schilderen of oliën.

 • EEN WARME EN NATUURLIJKE LOOK
  In de gecoëxtrudeerde, beschermende toplaag is een permanente en natuurlijk ogende houtnerfstructuur aangebracht. Hierdoor vallen Durasid sidings niet van echt hout te onderscheiden en stralen ze een warme, natuurlijke look uit.

 • LICHT EN EENVOUDIG TE PLAATSEN
  Durasid profielen in hardschuim PVC vallen aanzienlijk lichter uit dan gelijkaardige ­producten in massief hout of vezelcement. Dit maakt de handeling en plaatsing makkelijker en stelt minder zware eisen aan de gevel of de draagstructuur. De tand en groefverbinding zorgt bovendien voor een snelle plaatsing.
Durasid-2_1
Durasid-5
 • MAKKELIJK TE ONDERHOUDEN
  De toplaag zorgt voor een gesloten structuur. Hierdoor kan vuil en groenafzetting niet in de bovenlaag van het materiaal binnendringen, een probleem dat zich wel voordoet bij meer poreuze materialen als hout en vezelcement. Oppervlakkig vuil laat zich makkelijk verwijderen met een spons, borstel of hogedrukreiniger (max. 80 bar), eventueel in combinatie met een licht detergent.

 • PERFECT SLAG- EN STOOTVAST
  Met een Durasid gevelbekleding hoeft u niet wakker te liggen van eventuele beschadigingen. Het materiaal staat immers bekend om zijn optimale slag- en stootvastheid. Bij alternatieve materialen kan een eventuele impact ­sneller tot een blijvende deuk leiden of kan het profiel zelfs barsten.

 • BESCHERMING EN OPWAARDERING VAN DE GEVEL
  Durasid gevelbekleding beschermt uw gevel en zorgt voor een meerwaarde van uw nieuwbouwwoning of renovatieproject. De panelen beschermen ook de even­tuele isolatielaag tegen weer en wind en verzekeren u zo het behoud van een optimale isolatie in de verre toekomst.
 • EEN VEELHEID AAN TOEPASSINGEN
  Durasid kan zowel gebruikt worden voor particuliere woningen als voor chaletconstructies en industriebouw. Het leent zich perfect om volledige muren mee te bekleden maar ook voor topgevels, dakkapellen en dakover­steken. Dit laat een stijlvolle en uniforme vormgeving en afwerking toe.

 • RUIME KEUZE AAN KLEUREN EN AFWERKINGEN
  Durasid gevelpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende tijdloze kleuren en in 5 uitvoeringen, geschikt voor een horizontale of verticale plaatsing. Tevens zijn een reeks ­handige afwerkingsprofielen in kunststof en gelakt ­aluminium ontwikkeld, die een mooi uitzicht en een stevige opbouw waarborgen en die staan voor perfect ­afgewerkte ­hoeken en verbindingen.

 • 100% RECYCLEERBAAR
  Durasid gevelpanelen in hardschuim passen perfect in het kader van duurzaam bouwen. Productieafval wordt hergebruikt en ook gebruikte gevelbekledingen kunnen op het einde van hun levenscyclus volledig gerecycleerd worden. De geschatte levensduur overtreft overigens deze van conventioneel hout of van andere alternatieven. Het is bovendien onderhoudsvriendelijk waardoor er geen schadelijke producten nodig zijn zoals verf, oliën, vernis, lak, schimmel- en algenwerende producten.
Durasid-6

Onderhoud & Garantie 

DURASID FORESTA
Siding met V-groef 250 mm: Dit model kan zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden.
Via een uniek procedé van digitale printing worden de hardschuim gevelpanelen voorzien van een realistisch houtmotief dat nauwelijks nog van natuurlijk hout te onderscheiden is.

Ontdek ook onze andere Durasid collecties op www.durasid.com: Original, Urban en Natural.

Durasid-4

Onderhoud

Durasid® gevelbekleding is onderhoudsarm. Schuren, schilderen of oliën horen er alvast niet meer bij. Door hun gesloten oppervlak nemen de panelen geen vocht op waardoor algengroei of mosvorming zo goed als vermeden worden. Oppervlakkig vuil door stof, uitlaatgassen of luchtverontreiniging kan afgewassen worden met een spons, zachte borstel of hogedrukreiniger (max. 80 bar en spuitkop op min. 50cm). U gebruikt hiervoor zuiver water of een mengsel met een zacht huishoudelijk detergent. In geen geval mogen agressieve stoffen of oplosmiddelen gebruikt worden. Vet en olievlekken kunnen verwijderd worden met een ontvettingsmiddel voor huishoudelijk gebruik.

Garantie

Gebaseerd op de officiële garantie die Plastivan NV heeft van de leverancier van grondstoffen geldt er een 10-jarige garantie op de UV-bestendigheid van volgende kleuren uit het Durasid® assortiment : Wit (RAL 9010) - Crème (RAL 9001) - Zand (RAL 1015) - Grijs (RAL 7035) - Woodland oak - Red cedar - African padauk - Siberian larch - Barnwood grey - Sheffield oak. Op de kleuren Camel, Antraciet grijs (RAL 7016), Quartz grijs (RAL 7039), Blauw grijs (RAL 7031), Silver, Cedar, Graphite, Olive en Walnut geldt er een 5-jarige garantie. Dit betekent dat de geëxtrudeerde panelen niet buitensporig zullen verkleuren onder invloed van ultraviolet licht.

Durasid-7