Ben je een professional in de bouwsector?

Log in of registreer je voor een account. Met een login zie je jouw persoonlijke prijzen!

Met warme lucht lasbaar EPDM-systeem voor alle types daktoepassingen

 • Non woven polyester wapening
 • Beschikbaar in zwart en lichtgrijs
 • Duurzame dakbedekking, bestand tegen extreme weersomstandigheden
 • Geen vlam op het dak
EVALASTIC-5

Evalastic-dakbanen zijn universeel geschikt voor alle types van daktoepassingen (geballast, gekleefd of mechanisch bevestigd). De EPDM-dichtingslaag is homogeen en laat zich perfect thermisch homogeen lassen met warme lucht. Een kwalitatief hoogwaardige afdichting, die ook uit ecologisch oogpunt up-to-date de kunststoftechnologie vertegenwoordigt. 

Voor een dak met een verwachte levensduur van 50 jaar en méér. Beschikbaar in lichtgrijs en zwart. Evalastic EPDM-dakrubber heeft een EPDM-rubberen toplaag en een non-woven polyesterwapening met een dampdrukverdelende werking. Hierdoor blijft uw dak mooi strak, blijvend elastisch en weerstaat het de meest extreme temperatuurschommelingen (-35°C tot +100°C). Het lassen van overlappen en details gebeurt met hete lucht, zonder vlam op het dak. Op die manier worden de Evalastic dakmembranen mooi homogeen met elkaar verbonden. Mede dankzij die extra sterke lasnaad verkrijgt u een perfect waterdicht geheel. 

Evalastic is, naast in een zwarte kleur, ook beschikbaar in een grijze variant. Grijze Evalastic biedt een goede reflectie van de zonnestralen. Hierdoor absorbeert uw dak minder warmte, is de omgevingslucht veel koeler en verbruikt uw airconditioning veel minder energie. Nieuwbouw of renovatie, warm- of omkeerdak, daktuin of industriedak: Evalastic-dakbanen zijn een milieuvriendelijke keuze voor elke denkbare dakconfiguratie.

11 redenen om te kiezen voor Evalastic

 1. Non woven polyesterwapening
 2. Beschikbaar in zwart en lichtgrijs
 3. De grijze Evalastic biedt een goede reflectie van zonnestralen
 4. ATG-keuring
 5. Verwachte levensduur : 50 jaar en meer
 6. Milieuvriendelijk – 100% recycleerbaar
 7. Sterk UV- en Ozonbestendig
 8. Helderregenwaterattest
 9. Geen brandgevaar bij de uitvoering (Geen vlam op het dak) 
 10. Beloopbaar voor onderhoud bij alle weer
 11. Bestand tegen extreme weersomstandigheden
EVALASTIC-3
MB-OPL-EVALASTIC

Een strak dak door fleeceback! 

 Dankzij EPDM met fleeceback-wapening hebt u een volledig strak vlak als onmiddellijk resultaat! Grote membranen, die toch gemakkelijk uitrollen zonder plooien! Bij plaatsing worden de banen teruggeplooid zodat u die gemakkelijk kunt verkleven. Nadien kunt u het dak rimpelloos dichtleggen.


Wordt Evalastic expert!

Is Evalastic volledig nieuw voor jou of ben je er al enigszins mee vertrouwd? In beide gevallen is het Evalastic EPDM opleidingstraject exact wat je zoekt. 

Het opleidingstraject bestaat uit 4 niveaus, van beginner tot expert. De opleidingen van niveau 1,2 en 4 zijn bovendien gratis!

Over VM Building Solutions

VM Building Solutions biedt bouwoplossingen aan voor professionals in dak en gevel.

VM Building Solutions is Europees leverancier van EPDM afdichtingsmembranen, promoot en verdeelt een totaalassortiment producten voor dak en gevel naar de bouw- en dakmaterialen handelaar in West-Europa en is toonaangevende fabrikant en leverancier van zinktoepassingen voor de bouwsector. VM Building Solutions is gespecialiseerd in kwaliteitsvolle materialen zoals EPDM en gelamineerd zink bestemd voor de bouwprofessional.

Het team van VM Building Solutions heeft een sterke knowhow verworven als wholesaler van EPDM-rubber producten. Deze technische expertise is de hoeksteen van hun samenwerking met dakwerkers, architecten en bouwheren. Ze begeleiden nieuwbouw- en renovatieprojecten van a tot z, met technische ondersteuning op maat in elke fase. 
 
 VM Building Solutions biedt daarnaast ook extra ondersteuning en een brede waaier aan opleidingen aan. Ze bieden verschillende gepersonaliseerde opleidingstrajecten op maat aan, van kennismakingsessies tot expertopleidingen. 

“Met respectievelijk 185 en 40 jaar ervaring in zink en EPDM, wordt VM Building Solutions op de Europese markt en daarbuiten beschouwd als de referentie en de partner voor professionals in dak en gevel."

Hendrik Deraedt,
Managing director VM Building Solutions