Ben je een professional in de bouwsector?

Log in of registreer je voor een account. Met een login zie je jouw persoonlijke prijzen!

Bouwverlof

Bekijk hier voor onze openingsuren tijdens het bouwverlof.

Dik, dikker, dikst! Supersterk gewapend EPDM-membraan

 • Intern gewapend membraan
 • Minder naadverbindingen dankzij extra brede en lange EPDM-membranen
 • Zeer hoge ponsweerstand dankzij ultradik membraan
 • Tot 70% sneller werken dankzij pre-tape
EPDM-TIPLON-2560x1680
Tiplon-projectbeeld

Tiplon EPDM is 1,50 mm of 1,80 mm dik. Tiplon geeft zekerheid en biedt ook nog een bijkomende troef: het membraan is 3,05 m breed en 15,25 m lang, wat resulteert in 80% minder naadverbindingen op het dak

Met Tiplon kan je rekenen op een extreem lange levensduur van 50 jaar en méér. Tevens is Tiplon 100% recycleerbaar en vereist het geen onderhoud. Dankzij het Tiplon membraan bent u bijzonder sterk gewapend tegen alle extreme omstandigheden die uw dak in de toekomst op de proef zullen stellen. Tiplon is blijvend elastisch, beloopbaar en bovendien 100% uv-, ozonbestendig en sterk hagelbestendig. Er is wereldwijd al meer dan 10 miljoen m2 van geplaatst. Garantie dankzij ervaring!

 Tiplon is bovendien ook voorzien van pre-tape. Deze zelfklevende nadentape zorgt voor 70% snellere naadverbindingen. Deze duurzame naadverbindingen zijn gegarandeerd 7,5 cm breed. 

Tiplon EPDM staat voor kwaliteit zonder compromissen, gewapend tegen alle weersomstandigheden.

Het Tiplon volkern membraan bestaat uit een EPDM toplaag, een sterke polyesterdrager als wapening en een volwaardige EPDM-onderlaag. Deze interne wapening zorgt voor stabiliteit en een zeer hoge inscheursterkte. Net omdat Tiplon zo dik is, zorgt het voor een hoge ponsweerstand.

Ten slotte bent u met Tiplon zeker van helder regenwater voor hergebruik en kunt u rekenen op een verwachte levensduur van minstens 50 jaar.

Tiplon-detail-membraan

11 redenen om te kiezen voor TIPLON

Tiplon-projectbeeld-1
 • ATG-keuring
 • Intern gewapend membraan
 • Minder naadverbindingen dankzij extra brede en lange EPDM-membranen
 • Zeer hoge ponsweerstand dankzij ultradik membraan
 • Tot 70% sneller werken dankzij pre-tape
 • Verwachte levensduur : 50 jaar en meer
 • Duurzaam – 100% recycleerbaar
 • Sterk UV- en Ozonbestendig
 • Helderregenwaterattest
 • Geen brandgevaar bij de uitvoering (zonder vlam of bitumenketel)
 • Bestand tegen extreme weersomstandigheden

Wordt TIPLON expert!

Is EPDM volledig nieuw voor jou of ben je er al enigszins mee vertrouwd? In beide gevallen is het Tiplon opleidingstraject exact wat je zoekt. 

Het opleidingstraject bestaat uit 4 niveaus, van beginner tot expert. De opleidingen van niveau 1,2 en 4 zijn bovendien gratis!

Over VM Building Solutions

VM Building Solutions biedt bouwoplossingen aan voor professionals in dak en gevel.

VM Building Solutions is Europees leverancier van EPDM afdichtingsmembranen, promoot en verdeelt een totaalassortiment producten voor dak en gevel naar de bouw- en dak materialen handelaar in West-Europa en is toonaangevende fabrikant en leverancier van zinktoepassingen voor de bouwsector. VM Building Solutions is gespecialiseerd in kwaliteitsvolle materialen zoals EPDM en gelamineerd zink bestemd voor de bouwprofessional.

Het team van VM Building Solutions heeft een sterke knowhow verworven als wholesaler van EPDM-rubber producten. Deze technische expertise is de hoeksteen van hun samenwerking met dakwerkers, architecten en bouwheren. Ze begeleiden nieuwbouw- en renovatieprojecten van a tot z, met technische ondersteuning op maat in elke fase. 
 
 

“Met respectievelijk 185 en 40 jaar ervaring in zink en EPDM, wordt VM Building Solutions op de Europese markt en daarbuiten beschouwd als de referentie en de partner voor professionals in dak en gevel."

Hendrik Deraedt,
Managing director VM Building Solutions