Ben je een professional in de bouwsector?

Log in of registreer je voor een account. Met een login zie je jouw persoonlijke prijzen!

APOK levert én plooit zink op de werf!

Wie APOK kent en regelmatig één van onze filialen binnenspringt, weet dat onze medewerkers steeds hun uiterste best doen om de klanten tevreden te maken. Maar voor de nieuwe zinken dakbedekking voor basisschool De Verrekijker in Alveringem ging APOK Ieper nog een stapje verder. Wieland Vallaey van het APOK-filiaal in Ieper zorgde ervoor dat de zinken platen rechtstreeks naar de werf getransporteerd werden én dat het plooien ter plekke gebeurde.  

Website-5

Dakrenovatie in zink staande naad 

“We zijn vorige week gestart met de werken. Ik ben nu net naar huis aan het rijden, want vandaag konden we niet verder doen omwille van de hevige regen,” vertelt Renato Verhaeghe van Verhaeghe Zink- en Dakwerken. Hij en zijn medewerkers staan in voor de dakrenovatiewerken van basisschool De Verrekijker, een kleine basisschool op een steenworp van het dorpscentrum. 

Renato: “Het oorspronkelijke zinken dak was nog maar ongeveer een jaar oud. Men koos voor zink staande naad omwille van de strakke look. Helaas gebeurde er een fout bij de uitvoering. De dakwerkers vergaten verluchting te voorzien. Aangezien dit later voor problemen kan zorgen, ging de architect niet akkoord. Een jaar nadien werden wij ingeschakeld om zwarte ANTHRA-ZINC® staande naad te plaatsen in ZINC PLUS-uitvoering. Omwille van de behandeling onderaan is bij dit dak geen verluchting nodig.” 

Zink op maat plooien op de werf 

Omdat elk dak en elke klant uniek is, is er bij APOK de optie om maatwerk te bestellen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om zinken platen op maat te laten snijden en plooien. Bovendien kan de dakwerker kiezen waar de zinken platen geplooid worden. “Met een speciale machine maakt men een verhoging of profiel aan weerszijden, die nodig is om de platen aan elkaar te kunnen bevestigen. APOK deed dit voor ons op de werf,” legt Renato uit. 

Wieland: “We kunnen de platen plooien in ons atelier en wij of de dakwerker kunnen ze vervolgens naar de werf brengen. Een andere mogelijkheid is dat wij de platen leveren en ze ter plekke plooien. We komen dan met de vrachtwagen en een zogenaamde profileermachine naar de werf. De klant kan het proces dan helemaal meevolgen én eventueel nog bijsturen, en nadien meteen overgaan tot de plaatsing.”

Website-6
Website-3

Zijn er extra kosten verbonden aan het leveren en plooien op de werf? 

Renato: “Voor het leveren van de materialen op de werf rekent APOK geen extra kosten aan. Ook het ter plekke plooien kost evenveel als wanneer dit in het atelier gebeurt. Wieland van APOK Ieper stelde trouwens zelf voor om de zinken platen tot op de werf te brengen en ze daar te plooien. Dat was niet echt nodig, maar uiteraard wel gemakkelijk voor ons.” 

Hoe loopt de samenwerking? 

“Ik heb Verhaeghe Zink- en Dakwerken ongeveer 5 jaar geleden opgericht. Intussen werken er zes personeelsleden en zijn we gespecialiseerd in zowat alle dakwerken. Denk aan platte daken, hellende daken, EDPM, zink staande naad… Voor de levering van materialen koos ik in het begin voor het APOK-filiaal in Ieper omdat dit dichtbij gelegen is. Dit was dus een praktische keuze,” legt Renato uit.


En nadien? “Aangezien de samenwerking de jaren daarna vlot verliep, had ik geen reden om van leverancier te veranderen. Bovendien zijn de prijzen ook altijd heel correct,” vertelt Renato enthousiast. “Verhaeghe Zink- en Dakwerken is al jaren een goede, vaste klant. Dit bedrijf koopt veel materialen bij ons, waar ik als filiaalverantwoordelijke natuurlijk blij om ben,” voegt Wieland eraan toe. 

Website-8
Website-7

Niet-alledaagse dakbedekking zoals zink?

Bij APOK ben je aan het juiste adres. Spring gerust eens binnen bij een filiaal in de buurt of neem contact op via mail of telefonisch. Onze teams helpen je met veel

Website-10
Website-12
Website-9
Website-11