Ben je een professional in de bouwsector?

Log in of registreer je voor een account. Met een login zie je jouw persoonlijke prijzen!

Dakrenovatie in Wielsbeke liep van een tegelpannen dakje

Picture perfect in een rustige woonwijk in Wielsbeke: een statige gezinswoning met witgeschilderde bakstenen, een gazon zonder onkruid en perfect gesnoeide hagen … Maar wel met verpulverde dakpannen uit de jaren stilletjes. Dakwerken VFD to the rescue! Op enkele maanden tijd renoveerde dit West-Vlaams bedrijf het dak, inclusief isolatie, tegelpannen en zinken dakgoten. APOK leverde alle materialen. Aan het woord zijn Gianni Baeckeland van het APOK-filiaal in Torhout en dakwerker Frederik Verschaeve.
 

Een leuk project

“De dakpannen die op het dak van deze villa uit de jaren 60 lagen waren dringend toe aan vernieuwing,” begint Frederik. “De eigenaar van de woning kwam via via bij ons terecht. We voerden even geleden dakwerken uit bij zijn schoonbroer, die erg tevreden was. We startten eind oktober en zijn sinds kort zo goed als klaar,” gaat hij verder.

“Het was dan misschien geen uitzonderlijk of speciaal project, maar ik vond het persoonlijk wel een heel leuk project, ondanks het slechte weer,” vertelt Frederik erbij. “Ik had meteen een goed contact met de eigenaar, die zelf in de bouwsector werkt. Het is altijd fijn als de klant zelf erg betrokken wil zijn bij de werken. Achteraf was hij ook heel blij met het resultaat,” voegt hij er trots aan toe.

Dakrenovatie-Wielsbeke-3

“We lieten alles leveren door APOK, dus de dakpannen, de isolatieplaten, de dakgoten ... Al zo’n 15 jaar kopen we bijna altijd alle materialen voor onze projecten bij APOK. Want de service is heel goed, alsook de prijs-kwaliteitverhouding van het aanbod.”

Dakrenovatie-Wielsbeke-12

Isolatie, tegelpannen en dakgoten

Frederik: “De renovatie van dit dak bestond in hoofdzaak uit de plaatsing van extra isolatie, nieuwe tegelpannen en dakgoten. De Recticel Euroroof isolatieplaten van 12 cm plaatsten we bovenop de bestaande isolatie van 10 cm. Op die manier verzekerden we dat de woning uitstekend geïsoleerd is. Voor de dakgoten viel de keuze op ANTHRA-ZINC®. Met de donkerzwarte kleur zorgen ze voor een mooi contrast met de witte dakoverstek eronder.”

En de dakpannen? Frederik legde verschillende stalen voor aan de klant. Maar die twijfelde nog. “Aangezien er in de woonwijk waar de villa staat, heel wat gelijkaardige huizen te vinden zijn, stelde ik voor om een ritje te maken om op zoek te gaan naar inspiratie. Het oog van de klant viel toen op een mooie woning vlakbij, met Tegelpannen 301 Rustiek. De knoop was doorgehakt,” vertelt Frederik.

“Deze kleipan zie je op veel verschillende soorten daken. De rustieke look past immers bij heel wat bouwstijlen en op vlak van kwaliteit is het ook een soort van gevestigde waarde,” leren we van Gianni. “Het enige bijzondere is het feit dat er vrij veel tegelpannen nodig zijn om een oppervlakte te bedekken, aangezien ze een klein formaat hebben. Dat maakt dat de plaatsing redelijk wat tijd vraagt. Maar dat nemen we er natuurlijk graag bij,” legt Frederik uit.

Al 15 jaar goede service

Frederik: “We lieten alles leveren door APOK, dus de dakpannen, de isolatieplaten, de dakgoten ... Al zo’n 15 jaar kopen we bijna altijd alle materialen voor onze projecten bij APOK. Want de service is heel goed, alsook de prijs-kwaliteitverhouding van het aanbod.”

“Meestal verloopt de samenwerking met Dakwerken VFD via onze filialen in Torhout en Brugge. De klant is al jaren tevreden van onze diensten en koopt intussen inderdaad quasi alle producten bij APOK aan,” voegt Gianni eraan toe.

Dakrenovatie-Wielsbeke-11

Vraag je je af of APOK een geschikte partner is voor jouw project? Contacteer ons via mail naar info@apok.be of komt gerust langs bij een filiaal in je buurt.

Dakrenovatie-Wielsbeke-6