Ben je een professional in de bouwsector?

Log in of registreer je voor een account. Met een login zie je jouw persoonlijke prijzen!

Dakrenovatie van sterrenrestaurant M-Bistro

M-Bistro is een bekend restaurant in Nieuwpoort waar je kan genieten van allerhande verfijnde, doch eenvoudige gerechten. Sinds 2017 kan de bistro trots uitpakken met een Michelinster, en binnenkort ook met een prachtig gerenoveerd restaurantpand. Want vorig jaar besloten de eigenaars te verhuizen naar een karaktervolle historische site in de Sint-Sebastiaanstraat. Maar eerst was het gebouw toe aan verbouwingswerken, inclusief een totaalrenovatie van het dak. 

Eerste fase van het project

De totaalrenovatie van het gebouw staat net niet meer in de startblokken. Voor wat betreft het dak was de eerste stap de houtskeletbouw, een fase die net afgerond is. De projectcoördinator deed voor de werken beroep op Takk-team en Dak- en Schrijnwerken Schaerlaeckens. Die laatste kon op zijn beurt rekenen op APOK Torhout voor de levering van de dakpannen.

Rien Rossey van Takk-team deelt meer over dit uniek project: ‘Op dit historisch pand in neorenaissancestijl lag een sheddak. Dit is een industrieel zaagtanddak. De opdracht was om het dak volledig te renoveren, startend met het houtskelet, wat wij voor onze rekening namen. Een van de vereisten was dat het dak goed geïsoleerd moest zijn, plus brandveilig.’

M-Bistro-website-2
M-Bistro-website-3

Rode Postel 20-dakpannen

‘Nu het houten skelet van isolerende UNILIN-panelen geplaatst is, is het tijd voor de volgende fase, met name de plaatsing van de dakgoten en -pannen,’ vertelt Maarten Schaerlaeckens. ‘Aangezien ik een vaste partner van Takk-team ben, plus vertrouwd met de plaatsing van uiteenlopende types dakbedekking, was het logisch dat Rien me hiervoor contacteerde,’ gaat hij verder.

Maarten: ‘Het was belangrijk dat het oorspronkelijk uitzicht van het dak van het historisch pand zo goed mogelijk bewaard bleef. De architect koos de stormpannen van het merk Monier dan ook omwille van het visuele aspect. Daarnaast is de prijs een duidelijk voordeel. Postel-pannen zijn immers goedkoop in vergelijking met andere opties.’

Verder is er het technisch voordeel, zo leren we van Wouter Soenens van het APOK-filiaal in Torhout. ‘Postel 20-pannen zijn ideaal voor renovaties. De reden is dat de afstand tussen de pannen flexibel is, zowel in de breedte als in de lengte. Er is dus veel speling. Dat maakt dat daken - ook met complexere vormen - op een mooie manier bedekt kunnen worden,’ legt hij uit.

M-Bistro-website-6
M-Bistro-website-5

Al jaren een goede samenwerking

‘Ik ken Maarten al 7 jaar. In die tijd werkte hij nog voor een andere werkgever. We hebben intussen een goeie band en zien elkaar regelmatig, ook buiten het werk. Ik ben recentelijk bijvoorbeeld naar zijn trouwfeest geweest,’ vertelt Wouter glimlachend.

En ook Maarten is enthousiast over de relatie met APOK. Wanneer we hem vragen hoe hij de samenwerking met APOK ervaart, antwoordt hij zonder twijfel en met hoorbaar enthousiasme: ‘Super! APOK is een absolute topleverancier. Ik werk al jaren samen met het filiaal in Torhout en keer op keer verloopt alles perfect.’

M-Bistro-website-4

Benieuwd of APOK een geschikte partner is voor jouw project? Neem gerust contact op via mail naar info@apok.be of kom langs bij een van onze filialen.

DAKPAN POSTEL 20 RUSTIEK
Monier

DAKPAN POSTEL 20 RUSTIEK

Artikelnummer26080