Ben je een professional in de bouwsector?

Log in of registreer je voor een account. Met een login zie je jouw persoonlijke prijzen!

Bouwverlof

Bekijk hier voor onze openingsuren tijdens het bouwverlof.

De Blende plaatst zink staande naad in Waasmunster

Pal in het midden van het industrieterrein Manta te Waasmunster staat sinds kort een hypermodern kantoorgebouw te blinken. Voor de dak- en gevelbedekking viel de keuze op zink staande naad, geleverd door APOK. Bouwbedrijf De Blende nam de werken voor zijn rekening. We spraken met zaakvoerder Jan De Blende, die vol lof was over dit product, het resultaat en de samenwerking met APOK! 

Het Manta-industrieterrein: een verhaal van lange adem

Op het industrieterrein Manta vierde het gelijknamige textielbedrijf jarenlang hoogtij door het succes van de wereldwijd bekende wollen Sole Mio-dekens. Mede door de opkomst van het dekbed kwam het in 1996 echter tot een faillissement.  

Jaren later maakten de verouderde fabrieksgebouwen plaats voor een KMO-zone. Ook Van Gaeveren-Baetens sprong op de kar en koos ervoor om hier een kantoor met gezinswoning (voor de zaakvoerder) in te richten. De zaakvoerder wilde gaan voor een hypermoderne look. En zo kwam De Blende in the picture.

Familiebedrijf De Blende

Familiebedrijf De Blende heeft al bijna 40 jaar ervaring in dakwerken, loodgieterij en binnenwerken als sanitair en verwarming. “Jan is een echte familiemens. Het is een plezier om met hem samen te werken. Hij is al meer dan 30 jaar klant bij APOK,” vertelt Kristof Van der Heyden van APOK met veel warmte in zijn stem.

Hoe De Blende betrokken raakte bij het project in Waasmunster? Jan: “We hebben al meerdere keren samengewerkt met architect Stefan Van Der Meersch, die ons bij de klant aanbevolen heeft.”  

De-blende-2
De-blende-3

Het voordeel is dat je met zink staande naad alle vormen en onderbrekingen volledig waterdicht kan maken. 

Zink staande naad voor het dak en de gevels

Zink staande naad is een bekleding voor gevels en daken, gekenmerkt door evenwijdig lopende uitspringende delen. Zowel gebogen als rechte vormen kan je ermee bedekken.

“We kozen voor dit project voor VMZINK type QUARTZ-ZINC. Dat is een legering van zink verrijkt met een kleine hoeveelheid koper en titanium. De oppervlaktebehandeling wordt verkregen door patinavorming,” aldus Jan.

De-blender-5

De voordelen van zink staande naad

Jan: “Het voordeel is dat je met zink staande naad alle vormen en onderbrekingen volledig waterdicht kan maken. Verder is het een voordeel dat deze bedekking bestand is tegen mos- en roestvorming, alsook UV-stralen. Zink heeft dan ook een lange levensduur.”

En dan is er het esthetische aspect. “Het was schitterend om vast te stellen dat de klant positief verbaasd was door de schoonheid van het gebouw met de zinken afwerking,” deelt een blinkende Jan.

“Wat ook bijzonder is, is dat dit een natuurproduct is. Anders dan bijvoorbeeld baksteen - dat ‘gewoon’ vuil wordt - gaat het stilletjesaan verweren, op een heel natuurlijke manier. En dat geeft een heel mooi en uniek resultaat,” voegt Kristof eraan toe.

Waarom kozen jullie voor APOK?

Over de samenwerking met APOK is Jan zeer positief. “Voor dit project hebben we niet getwijfeld en onmiddellijk APOK gecontacteerd, die ons weer perfect bijstonden. Reeds sinds 1985 zijn we klant bij APOK. Intussen voelt het meer aan als een vriendschap dan als een professionele relatie.”

Niet alleen is Jan enthousiast over de samenwerking met APOK, ook over de producten is hij zeer tevreden. “Aangezien we enkel met kwaliteitsmateriaal willen werken, is APOK onze voornaamste leverancier,” benadrukt hij.

Voor dit specifieke project was ook de vlotte maatwerkservice een groot pluspunt. Jan: “Er moesten veel ramen in de gevel geplaatst worden. Daarom was het erg belangrijk dat de maatwerkservice vlot verliep, iets waar APOK in uitblinkt.”

Benieuwd of APOK jou kan ondersteunen bij je volgende projectStuur een mailtje naar info@apok.be of kom langs bij een filiaal in je buurt.