Ben je een professional in de bouwsector?

Log in of registreer je voor een account. Met een login zie je jouw persoonlijke prijzen!

Bouwverlof

Bekijk hier voor onze openingsuren tijdens het bouwverlof.

“De mensen van APOK doen altijd hun uiterste best”

In het pittoreske Deurle vind je heel wat imposante villa’s. Zo ook de gezinswoning in de Leiepark 15. In deze deelgemeente van Sint-Martens-Latem is DSD DAKWERKEN EN KARWEIEN momenteel druk in de weer met de totaalrenovatie van het dak. De dertien in een dozijn Koramic Vlaamse pannen maken plaats voor Terreal Prieuré-tegelpannen en er komt duurzame isolatie. APOK leverde alle dakmaterialen. We spraken met dakwerker Peter De Smet, die lovend is over de samenwerking met APOK drongen, en vertegenwoordiger Peter Foré .
 
Deurle-7

“Het dak heeft een oppervlakte van 400 m² en er zijn vijf slaapkamers, dus ik overdrijf niet wanneer ik zeg dat dit een grote villa is. We zijn dan ook meerdere maanden zoet met dit project. We startten in juni en de bedoeling is om in september klaar te zijn. Maar ik moet er wel bij zeggen dat we ondertussen ook met een ander groot project bezig zijn,” vertelt Peter D.

Peter D. en zijn zoon werken samen in het dakwerkersbedrijf DSD DAKWERKEN EN KARWEIEN, dat vooral actief is in Oost-Vlaanderen. “Aangezien we een klein familiebedrijf zijn dat veel aanvragen krijgt, werken we samen met enkele vaste onderaannemers. Op die manier kunnen we gemakkelijk twee of meerdere werken tegelijkertijd uitvoeren, zoals ook in dit geval,” voegt hij eraan toe.

Hoogwaardige isolatie en oud rode Terreal-tegelpannen

“Aangezien het nieuwe dak moest voldoen aan de isolatienorm ECO 20, kozen we voor Efisarking-isolatie. Dit zijn platen uit purschuim die hoogwaardig isolerend zijn. Daaronder - tussen de kepers - plaatsten we Multifit 035-isolatie van het merk Knauf, een soort glaswolisolatie,” legt Peter D. uit.

Momenteel zijn Peter D. en zijn medewerkers bezig met de tweede fase van het project: de plaatsing van de Terreal Prieuré-tegelpannen. Deze pannen zijn al even uniek als de naam doet vermoeden. “Oorspronkelijk lagen er Vlaamse Koramic pannen type 401 op het dak. Met de nieuwe tegelpannen die we aan het plaatsen zijn, gaan we voor een nieuwe stijl die goed past bij het gebouw,” legt Peter D. uit.

Deurle-8
Deurle-3

Samen met Peter D. van DSD DAKWERKEN EN KARWEIEN ging Peter F. en zijn collega Stefanie Neels,   persoonlijk naar de klant om de keuze van de dakpannen te bespreken. Peter F.: “We legden een aantal stalen voor, met verschillende kleurschakering en structuur. De klant wou absoluut geen strakke, moderne uitstraling en koos daarom voor de Terreal-tegelpannen, die goed bij de residentiële stijl van de woning passen.”

 “De plaatsing van de pannen laat toe om een onregelmatig effect te creëren, dus geen strakke lijn. Bovendien zorgt de zandstructuur van de toplaag voor een verouderde look,” licht Peter D. verder toe.

Waarom APOK?

Het filiaal van APOK in Drongen staat in voor de levering van alle dakmaterialen voor dit project. Peter D.: “We werken al sinds 2007 samen met APOK. Op jaarbasis bestellen we zo’n 100.000 materialen bij hen, wat maakt dat wij een hooggewaardeerde klant zijn. Je merkt in alles dat de medewerkers van APOK Drongen hun uiterste best doen om te maken dat we tevreden zijn en dat ook blijven. We kunnen bijvoorbeeld rekenen op een snelle service en foutjes worden altijd correct rechtgezet.”

Daarnaast is Peter D. enthousiast over de prijs-kwaliteitverhouding die APOK garandeert. “De prijzen zijn altijd heel interessant. Ook dat is een van de redenen waarom ik zelfs nooit overwogen heb om mijn licht op te steken bij een andere leverancier,” voegt hij er resoluut aan toe.

En ook Peter. F. benadrukt dat de firma een vaste en gewaardeerde klant is. “Ik ken de mensen van DSD DAKWERKEN EN KARWEIEN al jaren. We hebben een vlot contact met Peter. Zijn tevredenheid blijkt nu weer eens duidelijk uit het feit dat hij alle dakmaterialen voor de woning in Deurle bij ons bestelde. Ook weet ik dat hij de technische kennis die wij hebben waardeert, iets waar we ons toch wel in onderscheiden,” vertelt hij trots.

Wil je graag de ondersteuning van APOK inschakelen voor je volgende project? Spring dan gerust eens binnen bij een filiaal in de buurt. Onze teams helpen je graag!

Deurle-2
Deurle-6