Ben je een professional in de bouwsector?

Log in of registreer je voor een account. Met een login zie je jouw persoonlijke prijzen!

Bouwverlof

Bekijk hier voor onze openingsuren tijdens het bouwverlof.

Een duurzaam renovatieproject te Antwerpen

De rand van de stad Antwerpen is de laatste jaren in volle ontwikkeling. Denk aan ‘t Groen Kwartier, een Militair Hospitaal dat in de periode 2005-2019 een transformatie onderging tot woonwijk. In de wijk Haringrode startte vorig jaar een groot renovatieproject: een dansschool werd omgetoverd tot zeven woningen en een appartement. Voor de dakbedekking gebruikte de aannemer Van Mol & Zonen Sure-Seal, een product van APOK. We praatten met Robbe Van Mol, die de werken leidt.
 

Van Mol & Zonen is een bouwbedrijf met intussen 38 werknemers, actief in de regio Antwerpen. Het bedrijf is gespecialiseerd in projectontwikkeling, en grote renovatie- en restauratiewerken. Het project in de Boomgaardstraat paste perfect in hun kraam. Toen de bouwheer Robbe opbelde met de vraag of hij dit project voor zijn rekening wilde nemen, aarzelde hij dan ook geen moment.

Sure-Seal-Antwerpen-2

“Sure-Seal is heel gemakkelijk in plaatsing,”

Sure-Seal-Antwerpen-3_1

Hoe verliepen de werken in de Boomgaardstraat tot nu toe al?

“Vlot. We waren verantwoordelijk voor het volledige renovatieproject: van afbraakwerken en de heropbouw tot de afwerking. Momenteel zit het project in de laatste fase, waarbij de afwerking van het dak hoort.”

“We braken de dansschool quasi volledig af”, vertelt Robbe. “Enkel het geraamte in beton is bewaard gebleven. Al de rest is nieuw, waaronder de daken van de woningen en het appartement. Voor de dakbedekking hebben we gekozen voor Sure-Seal van APOK.”

Van Mol & Zonen is al zeker 10 jaar klant bij APOK. Het filiaal verschilt van project tot project, Dit is het voordeel van een spreiding van 31 APOK filialen nationaal te hebben Voor de werken in de Boomgaardstraat was dat het filiaal in Malle. Daniel Andrasevic van APOK Malle vertelt: “We hebben een zeer fijne samenwerking met Van Mol & Zonen”, iets wat ook Robbe beaamt.

Wat is Sure-Seal EPDM?

Sure-Seal is een EPDM membraan dat gebruikt wordt voor de bedekking van platte daken. Van Mol & Zonen werkt al jaren met dit product en is er erg tevreden mee.

“We hebben met dit product nog geen problemen gehad. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit productiefouten gezien. Alles was altijd perfect in orde.”

Sure-Seal-Antwerpen-4

De voordelen van Sure-Seal

“Ik vind de duurzaamheid het grootste voordeel,” aldus Robbe. “Doordat het product verkrijgbaar is in grote membranen met weinig naden is er minder kans op lekken. Ook kan je kiezen voor een witte versie, wat interessant is om de warmteabsorptie minimaal te houden. Bovendien is EPDM sowieso ecologischer dan roofing en heeft het een zeer lange levensduur van minimaal 50 jaar.

Maar er zijn nog meer pluspunten. “Sure-Seal is heel gemakkelijk in plaatsing,” voegt Robbe eraan toe. “Wat Sure-Seal zo speciaal maakt is dat het verkrijgbaar is in kleine en grote membranen tot 1525 m breed en 61 m lang. Dat maakt dat er minder naadverbindingen op de werf zijn met kortere plaatsingstijden als gevolg. Snellere resultaten dus,” legt Daniel uit.


Wil je ook te weten komen hoe APOK jou kan ondersteunen bij je volgende project? Stuur dan gerust een mailtje naar apok@apok.beof spring binnen bij een filiaal in je buurt.