Ben je een professional in de bouwsector?

Log in of registreer je voor een account. Met een login zie je jouw persoonlijke prijzen!

Hout-is-Hip

Antwerpse tennisclub ondergaat metamorfose 

Tennisclub Ter Eycken is al jaren een vaste waarde in de zuidrand van Antwerpen. Tot voor kort kon je er terecht om te tennissen en squashen, maar nu werd beslist om de tennisclub naar een multi-sportcentrum op te bouwen. Dit ging gepaard gaan met een upgrade van het gebouw, zowel binnen als buiten. Roof Service Group nam het buitenschrijnwerk voor zijn rekening: in totaal 1800m² gevel en 120m² terras.

"Thermowood is een duurzame keuze die budget en uitstraling verenigt.” 
- Roof Service Group 

img-1201-1

“Houtproducten zijn de laatste jaren zeer populair geworden, vanwege het duurzame karakter en het mooie uitzicht.”APOK vertegenwoordiger, Jelle Andries 

Nico Sanchez en David Hellemans leggen uit hoe ze te werk zijn gegaan: 

 

De eigenaars vroegen aan ons om materialen te selecteren die het gebouw het nodig cachet zouden geven, zonder dat het budget zou worden overschreden. Automatisch kwamen we uit  bij een gevelbekleding met Thermowood vuren. Thermowood is zacht hout dat thermisch wordt behandeld. Het eindproduct is zo droog dat het buiten kan worden verwerkt, net als hardhout. Alle voedingsstoffen verdwijnen uit het hout bij het drogen, waardoor ook beestjes wegblijven en het hout niet aantasten.” 

Zeker voor deze oppervlakte is Thermowood een duurzame keuze die budget en uitstraling verenigt. Het hout rot niet en gaat langer mee dan grenen. Voor het terras viel ons oog op Padouk. Bij een sportclub kan je verwachten dat er veel volk passeert op drukke momenten. Dus moet je opteren voor materiaal dat tegen een stootje kan. De planken hebben we bevestigd met het b-fix systeem. Dit is een vijssysteem dat tussen de voegen zit, zodat je niet op de plank moet vijzen en je de vijzen dus niet kan zien.”  

img-1208-1

APOK vertegenwoordiger Jelle Andries voegt toe: Padouk en Thermowood zijn twee houtproducten die we nog maar recent aan het gamma van gevelbekleding hebben toegevoegd. Het is de bedoeling om een zeer compleet aanbod te kunnen voorstellen aan onze klanten. Houtproducten zijn zeer populair geworden de laatste jaren, vanwege het duurzame karakter en het mooie uitzicht. Meer en meer mensen gebruiken het, bijvoorbeeld op advies van hun architect.”   


Ga je voor modern of authentiek? Bekijk dan zeker ons aanbod aan houtprofielen waarmee je zelf aan de slag kan gaan.