Ben je een professional in de bouwsector?

Log in of registreer je voor een account. Met een login zie je jouw persoonlijke prijzen!

Magische Slush-kraam in Bellewaerde: Een Koud Kunstje!

Eerder dit jaar was Bellewaerde voorpaginanieuws omwille van de maar liefst zes geplande nieuwigheden. Het park kreeg er onder meer enkele familieattracties en een nieuwe speelzone bij. Maar ook voor wie tussen het gezwier door een hongertje krijgt, kwamen er opties bij. Het park kreeg eerst een vernieuwd selfservice restaurant. En begin deze zomer deed men er nog een letterlijk en figuurlijk schepje bovenop met een nieuwe ijsdrankjesstand ‘Magic Slush’. Voor de zinken dakmaterialen kon Demeestere Schrijnwerkerij rekenen op de APOK-filialen van Bavikhove en Kampenhout.

1000006955


‘Het was de eerste keer dat we een project binnenhaalden in Bellewaerde,’ vertelt Leta Giuseppe (alias Joey) van Demeestere Schrijnwerkerij enthousiast. Trots deelt hij dat zijn schrijnwerkersbedrijf actief is in heel België en de voorbije decennia talloze uiteenlopende projecten tot een goed einde heeft gebracht. 

Joey: ‘Van buitenschrijnwerk en meubilair tot metselwerk en ruwbouw, we hebben een uitzonderlijk breed aanbod. Maar dit project was absoluut uniek voor ons, op verschillende vlakken.’

Bellewaerde-Afbeelding-3

Strakke timing

Joey en zijn team namen zo goed als het volledige project voor hun rekening. ‘Van de verwijdering van de struiken, de aanleg van de rioleringen en de funderingswerken tot de dakconstructie en het buitenschrijnwerk, we deden hier quasi alles. Enkel voor de buitenafwerking in crepi en de uiteindelijke  plaatsing van de zink en staande naad schakelden we extra partijen in,’ vertelt hij.

‘De timing was erg strak. Op 31 mei vonden de eerste gesprekken met de opdrachtgever plaats, op 5 juni startten de werken en op ten laatste 25 juli was de opening van het Magic Slush-kraam gepland. Een race tegen de klok, maar het is ons gelukt. Want vandaag (nvdr 7 juli) is de constructie af,’ vertelt Joey blinkend.

Zinken dakmaterialen van APOK

Het dak is op zijn minst uniek te noemen, wat niet verbazingwekkend is voor een gebouw, dat je naast de tijgerkooi kunt vinden, en dat moet passen in de stijl van een pretpark als Bellewaerde. Joey: ‘Het studiebureau dat de plannen maakte, had voor de dakbedekking gekozen voor zink staande naad in Pigmento rood. Voor de dakgoten, de nokken, de noordbomen en de detailleringen ging men voor zink in Pigmento groen.’

‘Vooral het esthetische aspect bepaalde deze keuze. Daarnaast is het ook zo dat zink staande naad erg duurzaam en gemakkelijk te verwerken is’ gaat hij verder. ‘De rode en groene Pigmento zorgen voor een mooi lijnenspel,’ voegt Dirk Otté van het APOK-filiaal in Bavikhove eraan toe.

Bellewaerde-Afbeelding-4
Bellewaerde-Afbeelding-6

Pijlsnelle samenwerking met twee filialen

Voor dit project werkte Joey samen met de filialen van Bavikhove en Kampenhout. Het was alle hens aan dek om bepaalde materialen in een recordtempo aan te leveren, zoveel is duidelijk. Joey: ‘Aangezien de zinken dakgoten niet leverbaar waren, zochten we samen een efficiënte oplossing. APOK-medewerker Dirk heeft ons toen goed op weg geholpen. We stuurden de tekeningen door, waarna hij samen met onze plaatser Davy, meteen aan de slag ging om de beste uitvoering van goten, aanhaking en staande naad uit te werken . De Pigmento groen voor de dakgoten lag  enkele dagen later reeds klaar in APOK Bavikhove. Ik ging hem daar ophalen en bracht die naar het filiaal in Kampenhout. Daar werden de goten snel en op lengte geprofileerd.’De vlotte samenwerking tussen filialen en productie, in het bijzonder voor wat betreft het leveren van de dakgoten, waren hier van cruciaal belang benadrukt Dirk. ‘Begin juni kregen we de opdracht binnen. Noch de groene dakgoten, noch de goothaken in hetzelfde groen, die Joey bestelde zijn een standaard artikel en waren dan ook nergens op voorraad. Voor dergelijke projecten met strakke planning en deadline zijn we dan ook meteen gestart met de productiefase en binnen de week konden we de goten leveren,’ klinkt het. Op basis van een zinkstaal werden de haken gepoederlakt.

Ook tijdens de volgende fases van het project verliep de productie van de staande naad en het maatwerk in Pigmento dankzij het team Bavikhove op wieltjes. ‘We zijn heel tevreden over de ondersteuning en van de levering van de materialen door APOK. Maar het belangrijkste is dat de klant heel tevreden is met het eindresultaat,’ sluit Joey ons gesprek af.

Bellewaerde-Afbeelding-2
Bellewaerde-Afbeelding-5