Ben je een professional in de bouwsector?

Log in of registreer je voor een account. Met een login zie je jouw persoonlijke prijzen!

Modern koepeldak voor 18de-eeuws kasteel

Het achttiende-eeuwse kasteel van Fays in Polleur, in de buurt van Verviers, bevatte naast het hoofdgebouw al een kapel, diverse bijgebouwen, een tempel, een boerderij en een uitgebreid park met zwembad en tennisbanen. Nu werd hier ook een heus koepeldak aan toegevoegd.  


Raphael Blaise licht toe: "Eerst was het de bedoeling om het koepeldak in leisteen te maken. Maar omdat het een rond dak betrof, was dat niet mogelijk. Onze keuze ging daarom richting het duurzame QUARTZ-ZINC van 0,8 cm.” 

Al het materiaal werd bij APOK Verviers gehaald. Raphael voegt toe: “Al sinds de opening van het APOK-filiaal in Verviers, zijn we er vaste klant. We hebben een uitstekend contact met de medewerkers. Ze staan me steeds bij met de juiste producten en bereiden alles elke keer opnieuw weer uitstekend voor zodat ik nadien geen tijd verlies in mijn werkplaats.”

dji-0404

QUARTZ-ZINC?  

 

QUARTZ-ZINC heeft een fluweelgrijze tint die sterk aanleunt tegen deze van natuurlijke zink. Het bevat een beschermend patina, het resultaat van een oppervlaktebehandeling van het natuurlijke zink met fosfaten. Ook evolueert QUARTZ-ZINC zeer weinig in de tijd en kan het jarenlang aan weer en wind worden blootgesteld. Daarom wordt het vaak gebruikt voor gevels of afwerkingen onder kroonlijsten, voor een optimaal esthetisch resultaat. 


"Het maken van het koepeldak was trouwens niet vanzelfsprekend en verre van eenvoudig. Er moesten ook latten voor de profielen en bakken voor de daklijsten worden voorzien. Maar hoewel het een ontzettend uitdagend project was, zijn zowel de klant als ikzelf bijzonder tevreden met het resultaat.” 

dji-0410
dji-0405