Ben je een professional in de bouwsector?

Log in of registreer je voor een account. Met een login zie je jouw persoonlijke prijzen!

Bouwverlof

Bekijk hier voor onze openingsuren tijdens het bouwverlof.

Naadloze plaatsing van zinknaden op een ongewoon dak

Stel je voor, je krijgt als aannemer een plan voorgeschoteld met een dak dat in niets op een klassiek zadeldak lijkt. De nok verloopt diagonaal en de gevels zijn geknikt. Bovendien is het grondplan een vijfhoek, met ingewerkte goten én een ronde koepel. Voor dat huzarenstukje in Roeselare tekende Cauwelier Dakwerken. 
 
Cauwelier-8

Ward Verhelst: "Het ging om een hellend dak waarvan alle naden in zink moesten worden afgewerkt. De architect (nvdr. DECLERCKDAELS) koos voor zink omwille van de vele mogelijkheden om dit maatwerk te realiseren en omdat het dak als een vijfde gevel zou fungeren.”  

Voor het zinkgedeelte werd voor Azengar van VMZINC geopteerd. Dit is de nieuwste generatie zink met de meest matte en lichte kleur beschikbaar op de markt. Het robuuste, oneven oppervlak van het zink vangt het natuurlijke licht perfect op en zorgt voor een tijdloos uiterlijk. Daarnaast ontwikkelt Azengar van nature een extra beschermlaag op het oppervlak die het materiaal niet alleen iets donkerder maakt, maar ook de duurzaamheid vergroot. Deze metamorfose van het oppervlak levert een meer levendig resultaat dan bij andere zinkproducten op. 


Nieuwsgierig naar het VMZINC aanbod?  

APOK maakte alles op lengte en leverde de verschillende naadbanen op de werf. Wij hoefden ze dan enkel nog in te plooien. Ook deden we er alles aan om het zink uit dezelfde bobijn te verkrijgen zodat de dezelfde kleur behouden bleef, waarvoor we eveneens op APOK konden rekenen.

Banen op maat  

Door de wel heel specifieke vorm van het dak had elke naadbaan een verschillende lengte. Dat betekende dus goed opmeten en op maat uitsnijden. Bovendien moesten alle naadbanen dezelfde kleur hebben. Ook daarvoor vertrouwde Cauwelier Dakwerken op APOK. 

“APOK maakte alles op lengte en leverde de verschillende naadbanen op de werf. Wij hoefden ze dan enkel nog in te plooien. Ook deden we er alles aan om het zink uit dezelfde bobijn te verkrijgen zodat de dezelfde kleur behouden bleef, waarvoor we eveneens op APOK konden rekenen.” 

“Bij dit nieuwbouwproject in Roeselare was het de ronde koepel in het dak die niet zo eenvoudig met zink te realiseren was. Maar door de goede samenwerking kende ook dit project een ‘naadloos’ verloop. We zijn dan ook bijzonder tevreden met het eindresultaat én de samenwerking met APOK!”

Meer beelden onderaan

img-8087
Cauwelier-3
img-8207
Cauwelier-10
img-8078
img-8196
Cauwelier-1