Ben je een professional in de bouwsector?

Log in of registreer je voor een account. Met een login zie je jouw persoonlijke prijzen!

Bouwverlof

Bekijk hier voor onze openingsuren tijdens het bouwverlof.

Ondervinding is de beste leermeester!

Voor-Na-Thereal-2

The proof of the pudding is in the eating. Dat was de redenering van dakwerker Koen De Cang toen hij besloot om met de nieuwe zonnepanelen van Terreal aan de slag te gaan. Samen met zijn team bij Dakwerken De Cang had hij hét perfecte project om de panelen voor het eerst te plaatsen: het dak van zijn eigen woning. Wat de Terreal zonnepanelen uniek maakt en hoe het project in zijn werk ging, ontdek je hieronder! 

Koen is met Dakwerken De Cang actief in de regio Zottegem, waar ze voornamelijk particuliere projecten realiseren. Voor zijn materialen en advies gaat hij steeds langs bij APOK Aalst of Lessines, afhankelijk van de locatie van de werf. Het was tijdens een workshop in het APOK-filiaal in Aalst dat hij de nieuwe zonnepanelen van Terreal leerde kennen.  

“Ik was meteen geïnteresseerd door dit nieuwe product. Vooral de kwaliteit leek er bovenuit te steken.” zegt Koen. “Aangezien ik al lang overwoog om zonnepanelen te plaatsen, maar de boot steeds had afgehouden, vond ik het een ideaal moment om de Terreal-panelen uit te proberen. En naar klanten toe is het natuurlijk mooi dat je kan zeggen dat je het eerst bij jezelf hebt geplaatst. De ultieme kwaliteitsgarantie!” 
"Esthetisch gezien vallen de panelen minder op en sluiten ze beter aan op je bestaande dakstructuur."

20221114-133454-1
dji-0128

Naadloos geïntegreerd tussen de pannen 

 

Terreal zonnepanelen op je dak leggen, dat is een beetje zoals een velux plaatsen,” vervolgt Koen, “Je bouwt ze in, waardoor ze naast en niet op je dakpannen komen te liggen. Dat heeft een dubbel voordeel: esthetisch gezien vallen de panelen minder op en sluiten ze beter aan op je bestaande dakstructuur. Anderzijds kan je bij een totaalrenovatie of nieuwbouw best wat geld besparen aan de oppervlakte dakpannen die je niet hoeft te leggen.” 


“Bij het dak van mijn eigen woning ging het niet om een totaalrenovatie. Daar hebben we 30m2 dakpannen verwijderd en vervangen door Terreal zonnepanelen. Deze konden we simpelweg plaatsen op de bestaande onderlaag. De performantie van de panelen is zeer goed omdat er onder ieder paneel een aparte omvormer zit. Bij klassieke zonnepanelen is er één centrale omvormer in huis, waardoor je verliesposten krijgt bij schaduwvlakken op je dak.” 

Professionele ondersteuning 

 

De Terreal-panelen plaatsen was echt eenvoudig. Er is enkel een elektricien aan te pas gekomen voor de afwerking. Tot aan de elektriciteitskast hebben we alles zelf kunnen doen. Maar het moet gezegd: ook de ondersteuning die we kregen was prima. Reeds tijdens de workshop was Lieven van Terreal aanwezig en nadien stond ik rechtstreeks in contact met hem. Ook de mensen van de APOK-filialen staan ons steeds met raad en daad bij. 

 

Heb jij interesse om deze innovatieve zonnepanelen aan te bieden aan je klanten? Spring dan zeker eens binnen in een APOK-filiaal in de buurt voor meer informatie. 

20221114-132420