Ben je een professional in de bouwsector?

Log in of registreer je voor een account. Met een login zie je jouw persoonlijke prijzen!

Bouwverlof

Bekijk hier voor onze openingsuren tijdens het bouwverlof.

Plat dak, proper regenwater? Een eitje!

Een plat dak lijkt een eenvoudige constructie. Toch bepaalt de keuze van de producten in belangrijke mate het uiteindelijke resultaat. En dan gaat het om meer dan het dak alleen. Bij de constructie van een plat dak voor een nieuwbouwproject in Houthulst bepaalden die producten zelfs hoe proper het water in de regenput is.
 
dji-0369-1

“We werken heel graag met het milieuvriendelijke Evalastic EPDM. Het is zonder twijfel het beste product op de markt. Bovendien levert het een heel strak zicht op, met een mooie afwerking” - Jens Devisch 


Schoon regenwater 

Het bouwproject in Houthulst behelsde de constructie van een plat dak met dakterras voor een nieuwbouwwoning. Dakwerken Jens Devisch bv stond in voor de werken. Het dakwerkbedrijf wilde een kwalitatief hoogwaardige dakafdichting waarbij de oplossing lag voor de hand lag: Evalastic EPDM.


De EPDM-dichtingslaag is homogeen in één laag en laat zich perfect thermisch homogeen lassen met warme lucht. Hiermee is elk dak volledig gedicht. Bij wie een goedkoop alternatief verkiest, kan allerlei vuil naar de regenput lopen zodat het verzamelde regenwater bruin en vies is. Dat is niet het geval met Evalastic EPDM. Het kwalitatieve materiaal zorgt ervoor dat de regenput proper blijft en je het water voor talloze doeleinden kunt gebruiken.
 

Profielen

Voor de dakprofielen koos Jens de dakrandprofielen van Claerhout. Dat zijn strakke en moderne profielen zodat het buitenschrijnwerk ook de zwarte kleur van het dak heeft.

“Het bevestigen van deze profielen op de Solid John garantiebetonplex platen van 15mm verloopt veel gemakkelijker en levert een mooier resultaat op dan met de klassieke tweedelige profielen."

Jens-Devisch-EPDM-1
Jens-Devisch-EPDM-5

Zelf aan de slag gaan?