Ben je een professional in de bouwsector?

Log in of registreer je voor een account. Met een login zie je jouw persoonlijke prijzen!

Kiezen voor Velux is kiezen voor APOK

In totaal 40 dakvensters moesten vervangen worden in Alvinnenberg, een wooncomplex voor volwassenen met een beperking, gelegen in Leuven. Een niet zo eenvoudig project. Want de cluster gebouwen telt een aantal verschillende types vensters. Ambitieus bedrijf de Dakvensterinstallateur ging deze uitdaging vol enthousiasme aan. Snelle, bereikbare leverancier ter plekke? APOK natuurlijk. We spraken met Mike Lammens, die samen zijn twee collega’s verantwoordelijk is voor dit project, en Wouter Soenens van het APOK-filiaal in Bavikhove. 

Verschillende fases 

“Nadat we hoorden dat we de opdracht hadden binnengehaald gingen we meteen van start. In samenspraak met alle betrokken partijen besloten we de werken op te delen in verschillende fases. Want we wilden de bewoners zo weinig mogelijk overlast bezorgen,” legt Mike uit. 

De eerste fase werd afgerond in december vorig jaar. Die bestond in het plaatsen van alle gevelelementen van een van de gebouwen (nvdr: een gevelelement is een type dakvenster dat ingebouwd is in het metselwerk). Ook de laatste fase hebben we inmiddels voltooid. “In vier dagen tijd was hebben we de verschillende fases van het project tot een goed einde kunnen brengen. Toch wel een korte tijdspanne. We zijn dan ook gespecialiseerd in dakvensters en -koepels plaatsen in hellende en platte daken. We doen letterlijk elke dag niets anders dan dat. Maar het is een heel ruime stiel. We gaan er heel ver in,” voegt hij er trots aan toe. 

Team-Velux

Enkel VELUX 

“Voor hellende dakvensters werken we uitsluitend met VELUX, maar als het iets authentieker moet zijn plaatsen we ook Fero V,” vertelt Mike. “VELUX heeft een uitgebreid gamma met uitzonderlijk veel verschillende types vensters. Het is ook een bedrijf dat heel innovatief is. Je kan er bijvoorbeeld rolluiken op zonne-energie en elektrische ramen bestellen. Bovendien ben ik heel tevreden van hun klantenservice,” licht Wouter verder toe. 

Velux-1

Een duurzame samenwerking die op een grappige manier startte 

Hoe de samenwerking tussen APOK Bavikhove en de Dakvensterinstallateur begon, is een grappig verhaal. “Indertijd werkte zaakvoerder Wout Huysman als totaalrenovateur. Op een dag vertelde hij me dat hij op zoek was naar het ‘gat in de markt’. Hij wilde zich graag specialiseren in een aanbod waarmee hij klanten op korte termijn tevreden kan stellen,” vertelt Wouter. 

Wouter: “Ik suggereerde dat hij zich kon specialiseren in het plaatsen van dakvensters. Kort daarop richtte hij de Dakvensterinstallateur op. Ik deed hem toen het volgende voorstel, om er een soort van weddenschap van te maken. Als hij x aantal projecten zou binnenhalen – het aantal dat we toen afspraken ontgaat me even, zouden we samen op restaurant gaan. En het lukte hem! Het was de start van een leuke, langdurige samenwerking. Intussen werken we al ongeveer 5 jaar samen en is de Dakvensterinstallateur zelfs onze grootste klant voor het leveren van VELUX-producten.” 

Een aparte stockageplek 

“De contacten met het APOK-filiaal in Bavikhove verlopen al jaren heel vlot,” beaamt Mike. “We bestellen op jaarbasis heel wat VELUX-vensters bij APOK, die onze vaste leverancier is. Om die reden is er in het magazijn in Bavikhove een vaste stockageplek voor onze materialen voorzien. Meestal komen de VELUX-producten daar toe en zorgen de medewerkers van APOK voor de levering naar onze loods in Izegem, tenzij de projectlocatie dichter bij een ander filiaal gelegen is.” 

Wil jij binnenkort ook VELUX-vensters of andere bouwmaterialen laten leveren door APOK? Spring gerust eens binnen bij een filiaal in de buurt. Onze teams helpen je graag!