Ben je een professional in de bouwsector?

Log in of registreer je voor een account. Met een login zie je jouw persoonlijke prijzen!

“We komen nooit iets tekort”

APOK doet steeds zijn uiterste best om oplossingen te vinden op maat van de klant. Daar staan we bekend om. De medewerkers van het filiaal in Torhout bewezen dat recentelijk nog maar eens. Ze leverden de dakmaterialen voor een nieuwbouwwoning in Roeselare met de vrachtwagen en een speciale heftruck in plaats van met de kraan (de gangbare manier). De reden was de ligging van de woning in een beschermde zone, die leveren met de kraan niet mogelijk maakte. Aan het woord zijn Gianni Baeckelandt van APOK Torhout en Pieter van Dakwerken Pieter Logghe.

Dakrenovatie-1-Pieter-Logghe

De werken in Roeselare startten in de zomer van 2023. Er werden verschillende aannemers betrokken bij dit project, elk met hun specialisatie. “Wij namen de dakwerken voor onze rekening. De ruwbouwwerken zijn intussen afgerond. Het dak ligt er. Het enige dat wij nog moeten doen is de vensters plaatsen,” vertelt Pieter.

“Er was een vergunning nodig omdat de woning zich pal in een stuk beschermd gebied bevindt. De bomen rond de woning mochten niet beschadigd worden. Levering met een kraan was daarom uitgesloten. APOK schakelde snel en kwam met een vindingrijke oplossing, die redelijk uniek is: leveren met een vrachtwagen met kooiaap via de lange dreef achter de site. Dit verliep heel vlot, zonder struikelblokken,” voegt hij eraan toe.

APOK leverde alle materialen

“De klant koos in samenspraak met de architect voor een woning in een strakke, moderne stijl, met enkele accenten om het geheel wat meer ‘ziel’ te geven. De Eminence tegelpannen van het Franse merk Terreal vertonen bijvoorbeeld kleurschakeringen (bruin-zwart), wat zorgt voor een aparte look,” legt Pieter uit. 

“APOK is een van de enige leveranciers waar je deze tegelpannen kan aankopen,” gaat hij verder. “Deze dakpannen uit zeer hoogwaardige klei zijn klein, hard en hebben een strakke vorm. Ze passen perfect bij een moderne woning als deze,” licht Gianni toe.

Pieter bestelde niet alleen de dakpannen, maar ook alle tussenstukken en de VELUX-vensters bij APOK. “De klant wenste gemotoriseerde dakvensters van verschillende afmetingen. Deze zijn gemakkelijk te bedienen zijn met een draadloze muurschakelaar,” legt Gianni uit.

Dakrenovatie-4-Pieter-Logghe

Een samenwerking die al 8 jaar vlot verloopt

“De vader van Pieter, Martin Logghe, is altijd zelfstandige geweest. Zijn zoon Pieter werkte lange tijd in zijn bedrijf, maar koos op een bepaald moment om zijn eigen weg te gaan en Dakwerken Pieter Logghe op te richten. Intussen werkt ook de broer van Pieter in deze firma, samen met nog vijf andere mensen. Dakwerken Pieter Logghe bestelt al jaren heel wat producten bij APOK, waar we uiteraard heel blij mee zijn,” vertelt Gianni trots.


En hoe ervaart Pieter de samenwerking? “We zijn intussen al zo’n 8 jaar klant bij APOK. Het atelier in Torhout bevindt zich op een kwartiertje rijden van Ichtegem, waar ik woon. Dat is natuurlijk handig. Daarnaast ben ik erg tevreden van de goede service. We komen nooit iets tekort. Als er bijvoorbeeld extra materialen nodig zijn, levert APOK snel bij. En ook de interessante prijzen mag ik niet vergeten te vernoemen.”


Vraag je je af of APOK een geschikte partner is voor jouw project? Contacteer ons via mail naar info@apok.be of komt eens langs bij een filiaal in je buurt.

Dakrenovatie-5-Pieter-Logghe