Ben je een professional in de bouwsector?

Log in of registreer je voor een account. Met een login zie je jouw persoonlijke prijzen!

Bouwverlof

Bekijk hier voor onze openingsuren tijdens het bouwverlof.

APOGREEN

Een groen dak voor de toekomst!

Wat is een groen dak?

Een groen dak, ook wel een sedumdak genoemd, is een duurzame platdakoppervlak dat bedekt is met levende planten. Hierbij gaat het meestal om vetplanten. Het extensieve groene dak biedt tal van voordelen zoals:  bescherming, isolering, energie-efficiëntie, ... en is bovendien ook nog eens makkelijk te onderhouden.

Herbaroof-website-1

Wat zijn de voordelen van APOGREEN?

APOGREEN is een innovatief platdak oplossing die naast tal van voordelen ook een positieve impact heeft op ons milieu.De voordelen op een rijtje: 

 • Extra waterbuffer: Met de extra waterbuffer verlicht APOGREEN de druk op de riolering & afvoersystemen, dit bevorderdt het waterbeheer.

 • Luchtzuiverend & isolerend: het fungeert als groen schild dat enerzijds je huis extra isoleert en anderzijds voor extra luchtzuivering zorgt. En zo ook de energie-efficiëntie van je huis verhoogdt. 

 • natuurlijke geluidsbuffer: De planten zorgen ervoor dat het geluid op een natuurlijke manier tegengehouden wordt.
 • groter rendement zonnepanelen: APOGREEN creëert ideale omstandigheden voor een optimale werking van je zonnepanelen. 

 • verhogen biodiversiteit: Als dat alles nog niet goed genoeg is, boost APOGREEN ook nog eens de biodiversiteit en helpt het de algemene duurzaamheid. APOGREEN is daarmee niet alleen een verstandige keuze, maar ook een krachtige stap richting een groenere toekomst. 
 • Apogreen is niet seizoensgebonden en daarom onbeperkt beschikbaar het hele jaar door.

Onze APOGREEN producten

APOGREEN Cassette

Als deel van ons APOK Exclusives assortiment zijn de APOGREEN casettes de ideale oplossing voor een modulaire te plaatsen groendak, het is een All-in-one groendak oplossing voor je plat dak. Met een oppervlakte van 40cm op 60cm (4,17 st./m²) en 7cm hoog is het zeer licht in gewicht en bovendien zijn ze het hele jaar door verkrijgbaar. Ook heeft deze een wateropslagcapaciteit van 25 l/m².

Herbaroof-website-5
Herbaroof-website-7

APOGREEN Sedummatten

Ideaal voor daken groter dan 100m² bieden we APOGREEN Sedummat aan. Met een oppervlakte van 80 cm x 120 cm (0,96 m²/ sedummat) is het de perfecte oplossing voor grote platte daken. APOGREEN sedum heeft een minimale waterbuffering van 35 l/m² en dit met een subtraat van 2 cm. Eveneens is dit ook het antwoord waarbij men de hoogste eisen stelt betreffende premie aanvragen. 

Eigenschappen APOGREEN Sedummat: 

 • Sedummatten - 80 x 120 cm (0,96 m²/sedummat) Bouwhoogte: ca. 12 mm

 • Drainageplaat 12mm

 • Substraatplaat 50mm

 • Daktuinsubstraat in bigbag

 • Beschermingsvlies

HERBAROOF

Samen met onze partner Dirk Maris introduceren wij met trots Herbaroof in ons assortiment. Herbaroof komt in plantenbakjes van 46cm x 49,5cm (4,4 st./m²) en 8cm hoog. Daarnaast hebben ze ook een wateropslagcapaciteit van 21,6 l/m² en zijn ook deze het hele jaar door beschikbaar.

Herbaroof-website-4
APOGREEN DAKGRIND 17L 25KG
Apok

APOGREEN DAKGRIND 17L 25KG

Artikelnummer55435