Ben je een professional in de bouwsector?

Log in of registreer je voor een account. Met een login zie je jouw persoonlijke prijzen!

Bouwverlof

Bekijk hier voor onze openingsuren tijdens het bouwverlof.

Reisbureau met modern leiendak 

Reisbureau met modern leiendak 

In de artdecovilla op de hoek van de Prins Albertlaan en Vaartstraat in Izegem waren in de voorbije decennia verschillende horecazaken gevestigd. In september kocht Pieter Demuynck van Penta Reizen het pand. Een heel originele uitvalsbasis voor een reisbureau, dat kan je wel zeggen. Vooraleer het reisbureau er zijn intrek kon nemen waren er nog ingrijpende renovatiewerken nodig. Het asbesten dak moest bijvoorbeeld volledig verwijderd worden. Dakwerken Keppens nam de volledige dakrenovatie voor zijn rekeningdie intussen volledig afgerond is. 

In de herfst van vorig jaar kreeg Patrick van Dakwerken Keppens een telefoontje van Penta Reizen. Het ging om de renovatie van het dak van reisbureau Penta Reizen. 

Zaakvoerder Patrick Keppens was meteen enthousiast om dit project voor zijn rekening te nemen, zeker aangezien hij de familie die Penta Reizen runt, persoonlijk kent. “We kennen die mensen al jaren. Mijn vrouw en ik boekten ooit nog onze huwelijksreis via dat reisbureau.” 

Cembrit-Izegem-2
Cembrit-Izegem-3

Uitgebreide dakrenovatiewerken 

Dakwerken Keppens heeft intussen enkele decennia ervaring met dakrenovaties, en dit van zowel hellende als platte daken. Die ervaring was mooi meegenomen voor dit complex project. Patrick: “We plaatsten dakkappellen in zink, bedekt met de zwarte leien van Cembrit, alsook de nieuwe zinken dakgoten, voorsponden in anthraciet en een plat dak.” Een heel karwei dus. 

“De dakkappellen werden bedekt met leistenen van Cembrit. Patrick heeft deze zelf gecentreerd in zijn atelier, wat een grote klus was,” gaat Vincent Vanloocke van het APOK-filiaal in Brugge verder.  

“Het dak is intussen volledig afgewerkt en het resultaat mag er zijn

Waarom kozen jullie voor vezelcementleien Dolmen van het merk Cembrit? 

Dit type leisteen, bestemd voor hellende daken, onderscheidt zich door de hoge kwaliteit en de schoonheid, met strakke lijnen en een glad oppervlak. “Voor dit project zochten we leien die donkerzwart zijn. Daarom viel de keuze op Cembrit leien. Daarnaast zijn het leien van goede kwaliteit,” vertelt Patrick.  

“Deze leien zijn erg hard, wat interessant is naar weerbestendigheid en dergelijke toe,” voegt Vincent eraan toe. 

“Het dak is intussen volledig afgewerkt en het resultaat mag er zijn”, vindt Vincent: “Patrick had nog nooit gewerkt met dit type leien, maar was erg tevreden met het resultaat.” 

Cembrit-Izegem-4

Samenwerking met het filiaal in Brugge

Dakwerken Keppens kan al 10 jaar rekenen op een uitstekende service van het APOK-filiaal in Brugge: “Met APOK werken we al jaren samen en alles verloopt altijd heel goed”, vertelt Patrick zonder aarzelen.  

“We krijgen ook vaak mooie prijzen wanneer we in grote hoeveelheden aankopen, wat natuurlijk meegenomen is. Bovendien heeft APOK een filiaal in Brugge, wat qua locatie interessant is voor ons.” Dakwerken Keppens is immers actief in Pittem en ca. 20 km daarrond, waar Brugge bij hoort. 

“Patrick en ik kennen elkaar al zo’n 20 jaar”, doet Vincent uit de doeken. “Patrick werkt altijd samen met ons filiaal in Brugge. De samenwerking verloopt altijd zeer vlot. We doen altijd ons uiterste best om zo snel mogelijk te schakelen, en zeker voor deze klant,” benadrukt hij. 

Wil jij graag ontdekken of APOK iets voor jou kan betekenenNeem contact op via mail naar info@apok.be of spring binnen in een filiaal in je buurt. 

Cembrit-Izegem-5