Ben je een professional in de bouwsector?

Log in of registreer je voor een account. Met een login zie je jouw persoonlijke prijzen!

Duurzaam leven in een design-woning, met een houten gevel!

Een aannemer krijgt niet elke dag de opdracht om mee te werken aan de bouw van een architectenwoning...

Het team van Jer’home Toitures was dan ook zeer enthousiast om aan de slag te gaan met zowel de carport als de dak- en gevelbekleding van een nieuwe design-woning in Marchin. En wie design zegt, zegt bijzondere materialen. Even luisteren!

Geen alledaags project

Jérôme van Jer’home Toitures vertelt: “we kregen de opdracht via onze samenwerking met U’man Architectes. Meteen werd duidelijk dat de klant specifieke wensen had, die de architect zo goed mogelijk heeft omgezet in een ontwerp, inclusief keuze van materialen. Zo moest er een platform voor de auto gebouwd worden, bovenop de eerste verdieping waar onder andere de eetkamer zich bevindt. Ik zeg het: geen alledaags project!”

Een alliantie van hout en kunststof

Hoe zijn jullie eraan begonnen? Jérôme: “De basisstructuur van het huis heeft de aannemer opgebouwd uit beton. Voor ons deel van de opdracht zijn we aan de slag gegaan met de gevel, de carport en het dak. Op vraag van de architect hebben we een combinatie gebruikt van horizontaal geplaatste kunstleien en verticaal opengewerkt cederhout. Een prachtige combinatie, zowel qua looks, als voor de isolatiewaarden. Bovendien ook mijn persoonlijke favoriet: ik vind dat natuurlijke materialen beter ‘oud worden’ dan de meeste kunststoffen.”

De all-round service van APOK

En voor deze materialen zijn jullie gaan aankloppen bij APOK? Jérôme: “Klopt! Al sinds ik mijn eigen zaak heb, werk ik samen met Jonathan van APOK Waremme. We hebben elkaar professioneel zien doorgroeien: ik van werknemer naar zelfstandige dakwerker, hij van werknemer naar filiaalverantwoordelijke.
“APOK heeft een gamma dat echt perfect op mijn noden inspeelt als dak- en gevelwerker. Los daarvan, is de service gewoon super. De mensen gaan echt ‘the extra mile’, zowel in het filiaal in Waremme, als op één van de regiokantoren. Zo heeft de Product Manager Gevels, Gaetan Maribro, me al bij heel wat andere projecten bijgestaan, bijvoorbeeld voor de keuze van wandpanelen. Hij komt ter plaatse en staat de architecten te woord. Alles op een zeer professionele manier. En dan vergeet ik de gratis opleidingen nog te vermelden die APOK aanbiedt: heel handig om vertrouwd te raken met specifieke materialen of bepaalde technieken.”

Wil je voor je volgende dak- of gevelproject duurzaamheid combineren met design? Ontdek ons volledige houtgamma in een van onze filialen of neem rechtstreeks contact op met onze Product Manager Gaetan: g.maribro@apok.be

Wist je dat?

APOK biedt gratis opleidingen over tal van onderwerpen: verschillende soorten EPDM, workshops over het lassen van zink, en binnenkort ook opleidingen specifiek over gevels.

Bekijk onze opleidingspagina om het volledige aanbod te ontdekken.