Ben je een professional in de bouwsector?

Log in of registreer je voor een account. Met een login zie je jouw persoonlijke prijzen!

Bouwverlof

Bekijk hier voor onze openingsuren tijdens het bouwverlof.

Gevelbekleding die een leven lang meegaat

Om een gevel te bekleden, heb je een waaier aan verschillende producten en materialen nodig.
Wil je je klant een lange levensduur garanderen, dan moet je er dus voor zorgen dat ieder onderdeel van de gevelbekleding van de hoogste kwaliteit is. De voorbereiding van je werf en de keuze van materialen, is daarom essentieel. Dat is exact waarom Patrick Ubaldi, commercieel directeur van Karma Construct, ook voor zijn meest recente werf in Libramont weer met APOK in zee ging. 
 

Service als onderscheidende factor

Mr. Ubaldi kreeg een tijd geleden de opdracht van Christophe Deom, een traiteur en ontwikkelaar in Libramont, om de gevelbekleding van een nieuw ontwikkelingsproject te verzorgen. Het betrof een gebouw met 18 appartementen en 4 studios. Mr. Ubaldi’s eerste telefoontje na het aanvaarden van de opdracht, was er een eentje naar de Product Manager Gevel van APOK, Gaëtan Maribro.

Patrick Ubaldi: “Ik werk al jaren met APOK en dat is geen toeval. Competitieve prijzen zijn al langer een vanzelfsprekendheid in de sector. Groothandelaars moeten zich op een andere manier onderscheiden. Het gaat om de service die je er bovenop kan bieden. In de zoektocht naar een partner voor bouwmaterialen, is de juiste contactpersoon cruciaal. Als aannemer wil je kunnen terugvallen op iemand die snel reageert, oplossingsgericht denkt en expertise naar de tafel brengt. Dat is exact wat Gaëtan doet.”

Enkel de beste materialen, het resultaat van 7 maanden voorbereiding

Voor het gevelproject in Libramont, werd heel wat materiaal gebruikt: 200m² Resitrix EPDM voor het afdichten van de balkons, 1800m² houtstructuur met Marcovis schroeven, 785m² Rockpanel, 320m² natuurleisteen, 628m² Piterak XS van Terreal. De zorgvuldige keuze van deze materialen was een belangrijk onderdeel van de voorbereiding van het project, die in totaal 7 maanden in beslag nam.

Gaëtan Maribro licht toe: “De klant - Mr. Deom - wilde kwaliteitsmaterialen inzetten die een leven lang zouden meegaan. Duurzaamheid was hier het kernwoord.”

628m² Piterak XS van Terreal

Gaëtan: “Aanvankelijk nam Patrick Ubaldi contact met ons op om Terreal's Piterak XS aan te kopen, wat een zeer robuust materiaal is. In samenspraak met de architect wenste de klant dit materiaal te gebruiken in combinatie met met gekleurde panelen.” 

 

785m² Rockpanel

“We hebben hem direct Rockpanel voorgesteld. Het is gemakkelijk te installeren, licht en duurzaam. Bovendien konden we beroep doen op onze contactpersoon Marc Verstraeten van Rockpanel, die ons heeft geholpen bij de voorbereiding van het project.“


200m² Resitrix EPDM 

“De architect van het project was zeer gevoelig voor het feit dat de bouwplaats door de VM Building Solutions zou kunnen worden gecontroleerd. De keuze voor Resitrix, waar VM Building Solutions een grote verdeler van is, lag dan ook voor de hand. Het is een product dat dankzij de interne gaasstructuur een uitstekende weerstand biedt tegen scheuren en vormvast is."

Een feilloze samenwerking tussen alle partijen

De oplevering van het project staat gepland voor eind mei. De voorbereiding en opvolging ervan gebeurde in samenspraak met alle betrokken partijen: Dhr. Deom en diens architect, de aannemer Patrick Ubaldi en Gaëtan Maribro van APOK. Dankzij die vlotte samenwerking, is het project altijd perfect op schema gebleven.

Bent u ook op zoek naar advies op maat voor uw gevelproject? Spring dan gerust eens binnen in één van onze filialen of neem rechtstreeks contact op met onze Product Manager Gaëtan Maribro op g.maribro@apok.be