Ben je een professional in de bouwsector?

Log in of registreer je voor een account. Met een login zie je jouw persoonlijke prijzen!

TIPLON EPDM… en toen was het vat af

Op het dak van het nieuwe appartementencomplex ‘Residentie Amandus’ in Haaltert plaatste Dakwerken Hemerijckx 1085 m2 TIPLON EPDM.

Dat was het goede nieuws. Het slechte nieuws: tijdens de werkzaamheden werd hun drukvat gestolen, samen met veel ander materiaal.  Ann De Vleminck ‘ontrolt’ het verhaal.

Product
EPDM: Tiplon Pre-tape 1,50 mm
Installateur
Dakwerken Hemerijckx, Lieferinge
Project
Appartementen residentie ‘Amandus’, Heldergem-Haaltert
Bouwheer
C-Projects Ternat
Architect
A-Projects Ternat
Filiaal
Apok Aalst 

 


 

Op jullie website staat tamelijk prominent dat jullie met TIPLON EPDM werken. 

Ja, dat maakt duidelijk dat we voor topkwaliteit kiezen. Van een dak dat we met TIPLON afwerken, weten we met zekerheid dat het héél lang waterdicht zal blijven. Het is voor ons part ook de dikste en de beste EPDM dakdichting. 

En als de klant iets anders wil?

Wij zullen op een plat dak alleszins TIPLON adviseren. Wil de klant daarvan afwijken, dan is dat zijn goed recht. We kunnen met alles werken, maar TIPLON heeft niet alleen zijn sterke kwaliteit. Het werkt ook gemakkelijk, snel en goed. TIPLON is breder dan andere EPDM. Een rol is 3,05 meter breed en 15,25 meter lang. Dat betekent een pak minder lasnaden, dus minder kans op lekken. Het is uitstekende EPDM. Hij geeft meer zekerheid en het werk gaat vooruit. Daar doen wij, maar ook de klant, voordeel mee. En ’t is veilig, we lijmen, er komt geen vlam aan te pas.

Zo’n rol weegt wel meer. Is die dan niet moeilijk handelbaar?

Maar nee. Of we met onze kraan nu lichtere of zwaardere rollen hijsen, wat maakt het uit? En eens boven is het maar een kwestie van uitrollen. We zijn het gewoon, onze mannen kunnen met die zwaardere rollen even goed uit de voeten als met andere. 

Jullie halen het TIPLON EPDM bij APOK.

Kan je TIPLON ook nog ergens anders krijgen? Ik geloof het niet. We zijn al jaren klant van de APOK in Aalst. In het begin kwamen we er voor dakgoten, zink en koper.  We zijn er al zo lang klant als Hemerijckx bestaat, 30 jaar. Ze zijn onze vaste leverancier voor producten zoals TIPLON. Ze doen regelmatig iets waarvan ik zeg: Awel chapeau! Ze kunnen soms zeer snel iets leveren. Het zal iedereen wel eens overkomen dat je te weinig hebt besteld of iets bent vergeten, dan is het goed dat je op een leverancier als APOK kunt terugvallen. Soms bellen ze om te verwittigen dat een product dat we regelmatig afnemen duurder gaat worden, zodat we nog rap een voorraad aan de oude prijs kunnen inslaan. 

Oei! Stijgende prijzen…

Daar kunnen zij niet aan doen, hé. Trouwens, als ik hier een bloemetje mag uitreiken, dan graag  voor  Vincent van de APOK in Aalst en Kristof, hij is de vertegenwoordiger. Zij zijn altijd nijg in de weer voor ons.  Ik mag vragen wat ik wil, ze proberen het altijd in orde te krijgen.

Speelden er voor dit project bijzonderheden?

Het was een mooi project. Met veel opstanden, we moesten liftputten uitwerken en zo. We waren er met een ploeg van acht, soms drie, naargelang wat er moest gebeuren. Wat ik zeker niet zal vergeten is dat we daar bestolen zijn. Terwijl de mannen op het dak waren, hebben dieven het gerief uit onze camionettes gepikt. We speelden verschillende machines kwijt en ook ons drukvat. We waren niet het enige slachtoffer. 

Politie ingeschakeld?

Uiteraard, maar natuurlijk  niets meer van gehoord.  Nu hadden we gelukkig nog een oud drukvat in ons depot staan. Ik heb dat onmiddellijk naar de werf gebracht zodat de mannen verder konden met het opspuiten van lijm. En we hebben ons ook een nieuw vat aangeschaft in de APOK.

Vervloekte dieven! En dan nog wel onder de neus van Sint-Amandus. Sint-wie? 

Het complex heet ‘Residentie Amandus’  omdat het in de schaduw van de kerktoren staat, de Sint-Amanduskerk van Heldergem.   Sint-Amandus probeerde zieltjes te winnen langs de oevers van de Schelde en stichtte een paar kerken en kloosters. Amandus is de schutspatroon voor wijnhandelaren, bierbrouwers, apothekers, herbergiers en kruideniers en hij  zou ook helpen tegen reuma, verlamming, jicht, koorts, stuipen, huidaandoeningen, epilepsie en dierziekten. Helaas niet tegen dieven.

Nee, dat hebben we gemerkt!

 

We polsen na het gesprek met Ann ook nog even bij Vincent, filiaalhouder van APOK Aalst.

Dakwerken Hemerijckx gooit met bloemen naar u. 

Ah, dat is fijn te horen. We doen sowieso ons best en voor hun project in Haaltert nog wat meer omdat er vanuit de fabriek een probleem was met de bestelde isolatie. Wij hebben het voor mekaar gekregen dat alles toch nog op tijd op de werf geraakt, zodat ze daar gewoon hebben kunnen doorwerken. 

Kristof doet alles wat hij kan.

Hij is de APOK-vertegenwoordiger voor enkele regio’s, waaronder de onze. Ja, Kristof doet alles wat hij kan. Hij volgt de offertes op, stelt nieuwe producten en acties voor en helpt de klanten met alles wat maar enigszins mogelijk is, zowel in voorziene als onvoorziene omstandigheden. Het gebeurt meer dan eens dat hij om een klant te depanneren, in zijn wagen stapt om rap nog iets te leveren. 

Dakwerken Hemerijckx: de charme van het familiebedrijf

De voertuigen van Dakwerken Hemerijckx zijn een vertrouwde verschijning in de streek tussen Aalst, Ninove, Dilbeek Halle. Het begon 30 jaar geleden, toen Jan Hemerijckx het dak op ging. Zijn echtgenote Ann Vleminck is mee bestuurder en bekommert zich vooral om de administratie. “Onze twee zonen en een neef staan dagelijks mee op het dak.  Daarnaast hebben we 6 vaste werkmannen in dienst, waarvan er een al 28 jaar bij ons is.”