Ben je een professional in de bouwsector?

Log in of registreer je voor een account. Met een login zie je jouw persoonlijke prijzen!

Bouwverlof

Bekijk hier voor onze openingsuren tijdens het bouwverlof.

Wanneer gevelbekleding de show steelt!

De kantoorgebouwen op het bedrijventerrein Nieuwland 2.0 vallen behoorlijk op en daar zit de gevelbekleding voor iets tussen.

In Aarschot werkt men al verschillende jaren aan de opwaardering van bedrijventerrein Nieuwland 2.0. De bedoeling is om de wegeninfrastructuur te moderniseren en de bestaande site te herontwikkelen. Bij dat laatste is ook de Rotselaarse ontwikkelaar Bumaco-Group betrokken. Ze kochten er in 2018 een multifunctionele bedrijfsloods en plaatsten er 2 gloednieuwe kantoorgebouwen voor. Die kantoorgebouwen vallen behoorlijk op en daar zit de gevelbekleding voor iets tussen.

De site die Bumaco-Group ontwikkeld heeft, is in totaal 1.3 hectare groot. De bestaande bedrijfsloods van bijna 7000m2 is via 2 loopbruggen verbonden met de twee nieuwe kantoorgebouwen, die zelf ook nog eens 1300m2 in beslag nemen. Aannemer De Pelsmaeker Industriebouw vertrouwde de gevelbekleding van de kantoorgebouwen toe aan Dakwerken Meeus nv, een familiebedrijf uit Ranst.

 

Gevels in Pigmento groen

Koen, broer van Chris en zonen van oprichter Bert Meeus: “De gevelbekleding van dit project besloeg een kleine 1400m2. In overleg met de architect, werd beslist om te opteren voor een zeer aparte materiaalsoort: groene cassettes in zink. Wanneer we zink nodig hebben, doen we meestal beroep op VMZINC. Met Prozinc hebben ze een sterke technische cel die ons ook nu weer actief heeft bijgestaan tijdens de voorstudie.

In een eerste fase hebben we de structuur van het gebouw geïsoleerd met PIR. Vervolgens hebben we regelwerk aangebracht, dat alles volgens het Isofinish concept. Dat vormde de basis waarop we het cassettesysteem Mozaik® van producent VMZINC hebben gemonteerd.“

Technische krachten gebundeld

Koen: “Dat soort speciale stukken bestellen we altijd via APOK. Hun technische bijstand, met Patrick Sercu voorop, is zeer belangrijk voor ons. De grootte van de cassettes en de uitlijning vroegen oog voor detail. Ook qua levering houdt APOK alles mee onder controle. Zo krijgen we op verschillende vlakken een prima service.”

Patrick Sercu, Technical Manager van APOK, vult aan: “Onze taak is in de eerste plaats om de samenwerking tussen klant en leverancier te coördineren. Technische ondersteuning, waken over de levertermijnen en open communicatie, dat zijn onze belangrijkste verantwoordelijkheden.

Voor het project in Aarschot, bestelden we het modulair cassettesysteem Mozaik® met een diepte van 40 mm en een dikte van het zink van 1 mm. Dit systeem is geschikt voor een geventileerde gevel.

Dat is zeker geen standaard maat. De opmeting moet dus zeer nauwkeurig gebeuren, zodat VMZINC de juiste stukken kan produceren. Verder zorgden we voor een rechtstreekse levering in het atelier van de firma Bert Meeus in Ranst, om risico’s op schade tijdens laden en lossen te beperken. Een typisch voorbeeld van een constructieve samenwerking waar de drie partijen hun expertise bundelen om tot een goed resultaat te komen ”

Ben je ook op zoek naar technisch advies voor je volgende werf? Spring dan gerust eens binnen in één van onze filialen of neem rechtstreeks contact op met onze Technical Manager Patrick Sercu op p.sercu@apok.be