U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Evalastic-EPDM op plat dak in Houtvenne

Op het platte dak van een bijgebouw van een privéwoning verlijmde dakwerker Vaes voor de eerste keer in zijn carrière de grijze Evalastic-EPDM van APOK.

evalastic 01

De doorslag om met Evalastic aan de slag te gaan, was de garantie op helder regenwater. Het dak bestond uit een houten Douglas-balkenstructuur. Daarop plaatste de dakwerker OSB, een dampscherm V3 en PIR-isolatie met een dikte van 120 mm. Ten slotte bracht hij met de nodige nauwkeurigheid de Evalastic-EPDM aan.

De voordelen van Evalastic-EPDM
Evalastic voor een mooi strak dak
Evalastic-EPDM heeft een EPDM-rubberen toplaag en een non-woven polyesterwapening met een dampdrukverdelende werking. Hierdoor blijft uw dak mooi strak, blijvend elastisch en weerstaat het de meest extreme temperatuurschommelingen (-35°C tot +100°C).

Evalastic is met hete lucht lasbaar
Evalastic-dakbanen zijn universeel geschikt voor alle types van daktoepassingen (geballast, gekleefd of mechanisch bevestigd). De EPDM-dichtingslaag is homogeen in één gewapende laag en laat zich perfect thermisch homogeen lassen met warme lucht. Ook het lassen van overlappen en details gebeurt met hete lucht, zonder vlam op het dak. Op die manier worden de Evalastic dakmembranen mooi homogeen met elkaar verbonden. Mede dankzij die extra sterke lasnaad krijgt u een perfect waterdicht geheel.

Evalastic grijs is heel milieuvriendelijk
Evalastic is verkrijgbaar in het zwart en grijs. De grijze variant biedt een goede reflectie van de zonnestralen. Hierdoor absorbeert uw dak minder warmte, is de omgevingslucht veel koeler en verbruikt uw airconditioning veel minder energie. Nieuwbouw of renovatie, warm- of omkeerdak, daktuin of industriedak: Evalastic-dakbanen zijn een milieuvriendelijke keuze voor elke denkbare dakconfiguratie. En zoals altijd met een verwachte levensduur van 50 jaar en meer!

Hebt u vragen, neem dan vandaag nog contact met ons op op het nummer 016 61 72 62, stuur ons een mailtje via info@apok.be of stel uw vragen aan de baliemedewerker in uw vertrouwde APOK-filiaal.