U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Resitrix-EPDM op plat dak in Wilrijk

Voor de renovatie van het platte dak van kledingwinkel ZEB in Wilrijk koos dakwerker KAJO bewust voor de kwaliteit van Resitrix SK W full bond en Resitrix SK partial bond EPDM rubbermembraan.

resitrix wilrijk

Het oorspronkelijke dak van deze kledingwinkel bestond uit geprofileerde staalplaat, EPS-isolatie en een pvc-dakbedekking. Op deze pvc-afdichting werd een nieuwe laag aluminium gecacheerde PIR-isolatie van 3 cm dik verlijmd. Enerzijds wordt op die manier de weekmakermigratie van de pvc tegengaan. Anderzijds ontstaat zo een mooi egaal dakvlak. Boven op deze isolatie verlijmde de dakwerker Resitrix SK partial bond EPDM.

Om het dak zo correct mogelijk op te leveren, werd elke unit op het dak afzonderlijk getild. Zo konden de dakwerkers de Resitrix-EPDM plaatsen volgens de regels van de kunst. Deze handeling werd meerdere keren herhaald om zo tot het gewenste resultaat te komen.

De eigenschappen van Resitrix-EPDM
Interne wapening en visuele kwaliteitscontrole
Bij dit project werd Resitrix SK W full bond gebruikt voor de opstanden en Resitrix SK partial bond voor het platte dak. Resitrix-EPDM bestaat uit een toplaag in EPDM-rubber met een intern glasvlies wapeningsnet. Dit zorgt voor een hoge inscheurweerstand en dimensionele stabiliteit. De onderlaag bestaat dan weer uit 100% zelfklevende SBS gemodificeerde bitumen. Dankzij deze bitumenlaag kunt u de Resitrix-EPDM met hete lucht aan elkaar lassen. De hechtlaag en bitumenlaag worden perfect in elkaar gesmolten en vormen zo een naad met 100 % garantie op waterdichtheid. Vanaf het moment dat de bitumen uit de naad vloeit, kunt u er zeker van zijn dat de naad waterdicht is. “Het plaatsingsgemak en het gebruik van de gelaste naden zijn een groot voordeel. Wij zijn bijzonder tevreden over Resitrix-EPDM en zijn lange levensduur” (Dakwerken KAJO bvba).

Resitrix-EPDM is zeer gebruiksvriendelijk
Het systeem Resitrix vereenvoudigt alle dakdetails: één type hoekstuk om alle buitenhoeken af te werken, één stuk Resitrix voor buizen, schouwen, lichtkoepels en dakranden. Bovendien werd Resitrix in verschillende opbouwen Broof (t1) getest en is de plaatsing altijd veilig, zonder vlam op het dak.

Ten slotte garandeert het keurmerk “I.R.S-Btech Warranty” een uitgebreide garantie van 10 jaar op de Resitrix; de plaatsing gebeurt enkel door erkende en geschoolde dakwerkers.
Resitrix, top in EPDM producten voor dakafdichting!


Hebt u vragen, neem dan vandaag nog contact met ons op op het nummer 016 61 72 62, stuur ons een mailtje via info@apok.be of stel uw vragen aan de baliemedewerker in uw vertrouwde APOK-filiaal.