U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Samen scoren met APOK !

Jan Ceulemans schiet samen met APOK de actie op gang!

 

Sportieve legende Jan Ceulemans ondersteunt onze APOK-actie met ballen.

Samen met hem, onze collega’s en klanten supporteren we tegelijkertijd voor onze Rode Duivels in Brazilië. Ondanks hun verschillende achtergrond hebben zowel Jan Ceulemans als Roland Poedts een succesvol parcours afgelegd. Een heel verschillende levensloop, waarbij we vandaag op zoek gaan naar de raakvlakken tussen beide heren, enerzijds op sportief en anderzijds op professioneel vlak.

Na je actieve carrière als voetballer ben je aan de slag gegaan als trainer. Hoe ervaar je deze uitdaging?

J.C. In een voetbalclub speelt iedereen zijn rol in het grotere geheel: van speler of trainer tot masseur of dokter. Net als in het bedrijfsleven hebben we verkopers, logistieke medewerkers, boekhouders, magazijniers ... Spelers en trainers lopen natuurlijk het meest in de kijker.

Een trainer moet snel een correcte beslissing kunnen nemen. Ook al speelt jouw team een goeie match, de teamspirit kan omslaan door een tegengoal of rode kaart. Dan komt het erop aan om snel van tactiek te veranderen. En vaak draait dat goed uit, maar soms niet. Zelfs al speel je op je beste niveau, geluk heb je ook nodig.

Als gedelegeerd bestuurder ben je de trainer van het hele APOK-team. Hoe ervaar je deze uitdaging?

R.P. In de loop der jaren heb ik een sterk team opgebouwd van gedreven mensen. Zij zijn mee verantwoordelijk voor het succesverhaal van APOK. Zoiets gaat met vallen en opstaan. Maar vooral het laatste decennium is Apok in een stroomversnelling terechtgekomen. Dankzij gemotiveerde medewerkers, een strak beleid, doorzettingsvermogen en durf heb ik met Apok mijn ambities kunnen waarmaken. Zoals iedereen wel weet, is de firma intussen uitgegroeid tot een succesvolle KMO met 26 filialen in België. En dat doet deugd.

Hoe kijken jullie terug op het begin van jullie carrière?

R.P. Ik kwam terecht in het bedrijf, opgericht door mijn vader. Ik ben destijds gestart onder aan de ladder, eenvoudig en stap voor stap. Een mooie tijd! Van arbeider ben ik – samen met APOK – verder gegroeid. APOK was doordrongen van gedrevenheid, motivatie en kwaliteit: belangrijke pijlers waar we vandaag nog steeds prat op gaan. Dat heeft me geholpen in de verdere uitbouw van APOK. Ondertussen hebben we een mooi parcours afgelegd. Samen met een enthousiaste ploeg medewerkers hebben we een succesvolle toekomst voor de boeg!

jan keulemans

J.C. Vandaag gaat alles sneller, beslissingen worden vlugger genomen. Ook in het voetbal. Vroeger kregen voetbalteams de kans om gedurende enkele jaren een topteam uit te bouwen. Vandaag ligt dat moeilijker. Er wordt geïnvesteerd in clubs en deze investeringen moeten meteen opbrengen. Je bouwt een sterk team, maar topspelers worden meteen weggekocht door grotere clubs. In mijn tijd kregen we nog wel de tijd om te bouwen aan een ploeg. Persoonlijk vond ik een vertrouwde omgeving belangrijker dan meer verdienen in een buitenlandse club. Het was een bewuste keuze om voor een langere periode voor eenzelfde ploeg te spelen. Voor mij is het belangrijk dat ik me ergens goed voel, als speler én als trainer.