U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

160.000 Dolmen vezelcementleien voor renovatie

vanseverendakwerkerHalverwege vorig jaar werd een openbare aanbesteding uitgeschreven voor de renovatie van bestaande daken en het na-isoleren van 140 bestaande woningen te Ename en te Nukerke door Sociale Huisvestingsmaatschappij 'Vlaamse Ardennen' uit Oudenaarde. Een waar monster- project waarvan de dakwerken met gepaste trots worden uitgevoerd door de firma Van Severen NV uit Knesselare   met ca. 160.000 vezelcementleien van Cembrit.

In de regio Vlaamse Ardennen waren 3 sociale huisvestingsmaatschappijen actief die op 17 juni 1999 gefusioneerd zijn tot de Sociale Huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen, wiens werkingsgebied zich uitstrekt over 15 gemeenten. Haar voornaamste doel is sociaal wonen mogelijk te maken door de realisatie van betaalbare en kwaliteitsvolle woongelegenheden. In dat kader werd er besloten om 140 woningen in de gemeentes Uname en Nukerke te laten na-isoleren en hun daken te laten renoveren om het comfort van de bewoners te verhogen en de energiefacturen te doen dalen. Een grootschalig renovatieproject waarvan de aanbesteding plaatsvond op 19 juni 2O14 en de werken intussen voor meer dan de helft achter de rug zijn, onder toeziend oog van architectenbureau MAS uit Oudenaarde. Uitvoerder van de dakwerken is de firma Van Severen uit Knesselaere.

Een gespecialiseerde renovatie

“Het is inderdaad één van onze grootste referenties die recentelijk nog door heel wat mensen kon worden bewonderd, zowel live als op TV, tijdens de Ronde van Vlaanderen die hier op 5 april passeerde“, aldus de heer Van Severen. De oude en vs dakwerkersgrotendeels versleten asbestcementleien moesten zorgvuldig worden verwijderd door het speciaal daarvoor opgeleid team dat wij daarvoor in dienst hebben. Het houten dakgebinte en het dakbeschot werden behouden. Als nieuwe dakbedekking werd er opnieuw gekozen voor hoogkwalitatieve vezelcementleien, maar dan natuurlijk volledig asbestvrij en volgens de hedendaagse eisen en kwaliteitsnormen. Op dit project zullen in totaal om en bij de 160.000 vezelcementleien worden verwerkt van het type Dolmen van fabrikant Cembrit.”

Cembrit en de Dolmen-leien

Cembrit is één van Europa´s vooraanstaande fabrikanten van  vezelcementproducten voor dak en gevel. Haar vezelcementproducten behoren tot de ecologische bouwmaterialen en worden gebruikt in zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. De hier toegepaste Dolmen® (zwart - formaat 60 x 40) zijn hoogwaardige leien met glad oppervlak en rechte boorden. Deze leien zijn verkrijgbaar in diverse formaten die toelaten om alle daktypes te bedekken zowel in nieuwbouw als in renovatie. Dankzij hun fi jne afwerking geven ze een meerwaarde aan zowel moderne als klassieke woningen. Het zijn vezelcementleien met een dubbele persing waarvan de beeldzijde, de boorden en de afgesneden hoeken een 3-dubbele bescherming krijgen dankzij de speciale productiemethode. De randen zijn recht, perfect glad en mooi afgewerkt, wat vervuiling en mosgroei belemmert Een heel apart productieproces - versterkt door geselecteerde vezels – dat resulteert in zeer sterke leien (behoren tot de hoogste categorie B (EN 492)) met 30 jaar waarborg op wateropslorping, vorstbestendigheid, breuksterkte en waterdichtheid en 15 jaar waarborg op het homogeen behoud van kleur. Cembrit vs dak tegen gevelvezelcement leien dragen bovendien ook het IBU zegel - een teken van ecologische bouwproducten van Fabriek tot Dak. Dit zegel is gebaseerd op een Environmental Product Declaration (EPD) opgesteld door Institut Bauen und Umwelt e.v. Dit document erkent de milieuimpact van betreffende bouwmateriaal en heeft tot doel duurzame ontwikkeling van bouwmaterialen te ondersteunen. De Dolmen-leien beschikken uiteraard ook over een ATG. Nr 12/2548.

 

dolm60x30-zw

 

Bestel nu leien voor uw eigen project: Dolmen leien