U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Atlas Copco kiest voor Resitrix SK W voor renovatie-project

Eén van de gebouwen van Atlas Copco, leverancier van duurzame productiviteitsoplossingen in Aartselaar, was toe aan een heuse opknapbeurt, met inbegrip van het oude dakafdichtingsmateriaal dat absoluut niet meer bruikbaar was.

Door de strenge renovatievereisten voor het gebouw, koos men voor Resitrix. Het dakdekkersbedrijf Roofcover werkt al meer dan 10 jaar met deze EPDM en vertrouwt hiervoor steeds op APOK. Het team kon de klant garanderen dat Resitrix de beste oplossing zou zijn. En zo konden ze vol goede moed beginnen aan dit avontuur van 14.000 m2.

atlas Copco resitrix


Hoe komt het dat jullie allebei zó zeker waren dat Resitrix de ideale EPDM zou zijn?
Bavo Kiebooms (Atlas Copco): “Ten eerste is het belangrijk om te weten dat het gebouw wordt gebruikt als productiehal voor onze industriële luchtcompressoren, de kern van ons bedrijf. Het dak was al 30 jaar oud en was op verschillende plaatsen zichtbaar gescheurd. Dit renovatieproject was dus duidelijk nodig om grotere problemen te voorkomen”.

Christophe Verelst (Roofcover): “Voor de situatie van Atlas Copco kon enkel en alleen Resitrix SK W exact voldoen aan alle vereisten”.

Bavo Kiebooms: “Absoluut. Voor de renovatie van dit dak hadden we zeer specifieke vereisten.
We moesten het risico op brand koste wat het kost tot een minimum beperken om de kans op brand of explosie in een productiehal als de onze volledig uit te sluiten. Veiligheid staat centraal bij ons!”.

Christophe Verelst: “En daarom is deze EPDM de ideale keuze! Al deze redenen maken het duidelijk waarom we al jaren met Resitrix werken. Ik ken geen enkel afdichtingsmateriaal dat het beter doet, zowel op het vlak van veiligheid, duurzaamheid als plaatsingsgemak”.

resitrix atlas copco

En APOK heeft daarbij geholpen?
Christophe Verelst: APOK is inderdaad een onmisbare partner, ja... Het APOK-team is niet alleen exclusieve distributeur van Resitrix, maar biedt ons ook professionele uitleg over producten en prijzen. Het personeel kent de producten door en door en geeft vaak nuttige tips. En als we ooit een probleem hebben, staan ze ook altijd voor ons klaar. Ze zijn enorm flexibel en stellen alles in het werk om ons te helpen. In de 10 jaar dat we samenwerken, hebben we alleen nog maar positieve ervaringen gehad”.

14.000m2 om te renoveren, dat klinkt als een gigantische oppervlakte...
Christophe Verelst: “Dat is het ook! En we hadden niet veel tijd om het project uit te voeren. We hebben bijna een maand aan een stuk doorgewerkt!”.

Bavo Kiebooms: “We hadden Roofcover om een heel krappe deadline gevraagd, dat klopt. Alles moest snel geplaatst worden, zodat we het renovatieproject ook zo snel mogelijk konden afronden, en eindigen met de installatie van zonnepanelen voor het einde van het jaar... Het team heeft rekening gehouden met onze timing en een topresultaat afgeleverd.

Christophe Verelst: “Daarom was Resitrix SK W dus zo interessant voor ons. Dit materiaal kan met volledige of partiële hechting worden geplaatst. In dit geval hadden we gekozen voor een partiële hechting, waardoor we een pak tijd én lijm hebben bespaard tijdens het hechtingsproces”.

Wat hebben jullie eigenlijk gebruikt om de primer FG35 aan te brengen?

Christophe Verelst: “We hebben verschillende technieken afwisselend toegepast. Afhankelijk van de locatie hebben we de FG35- spraytank gebruikt, die de hoeveelheid primer correct kan doseren. Voor de fijnere details hebben we gewoon een traditionele lijmborstel gebruikt. Het hing eigenlijk af van de omstandigheden”.

atlas Copco resitrix


Wat viel er op aan deze samenwerking?

Bavo Kiebooms: “Er was één aspect aan het project dat ons echt is bijgebleven. Roofcover heeft ons een certificaat van de leverancier doorgestuurd, dat bevestigde dat het Resitrix- EPDM correct was geplaatst. Dit is een extra controle en bewijs dat de plaatsing volledig volgens de regels is gebeurd. Dat hadden we niet verwacht. Het was de eerste keer dat we Resitrix hebben gebruikt en onze ervaring met Roofcover was positief op elk vlak”.

Christophe Verelst: “Ik weet dat er dakdekkers zijn die het certificaat niet naar hun klanten doorsturen. Maar dat vind ik niet juist. Onze klanten beschikken niet altijd over de nodige technische kennis om te weten of het werk correct is uitgevoerd of niet. Het certificaat van de werfcontrole geeft hen dan een extra gevoel van zekerheid. Zo wist Atlas Copco bijvoorbeeld dat hun investering ook echt serieus werd genomen”.

Dankzij het topwerk van Roofcover mag het bedrijf gerust zijn dat hun industriële luchtcompressoren in alle veiligheid op volle toeren kunnen draaien, vanaf nu minstens 50 jaar lang beschermd door het gerenoveerde dak van 14.000m2.