U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Dakrenovatie zwembad GUSB in Gent met Resitrix-EPDM

In Gent klinken de Watersportlaan en de Watersportbaan als muziek in de oren bij al wie houdt van joggen, kanoën of andere hippe sporten. Op nummer drie ligt het zwembad van het Universitair Sportcentrum GUSB. Het dak van dit zwembad werd gerenoveerd met Resitrix SK W full bond.

 

Universiteit Gent kiest voor Resitrix-EPDM

Bouwheer van dit 6670 m2 grote project is de Directie Gebouwen en Facilitair Beheer van de Universiteit Gent. Projectleider is Tom Ceriez die, in opdracht van de Universiteit, koos voor Resitrix-EPDMDakrenovatie zwembad GUSB in Gent met Resitrix-EPDM

De werf bestaat uit drie dakvlakken waarvan één dak volledig nieuw is. Eerst werd er een nieuwe bitumineuze voorlopige dichting (V3) voorzien waarop de nieuwste Foamglas cellenglasisolatie (type T3) werd aangebracht. De isolatie werd “vol en zat” in de warme bitumen gezet en afgewerkt met een bitumen tussenlaag. Hierop werd ten slotte de Resitrix SK W full bond met de FG35 hechtprimer vol verkleefd.

Een PE-tapbuis met EPDM-slab zorgt voor de regenwaterafvoer, en later zullen de daken van zonnepanelen worden voorzien.

 

Resitrix SK W full bond en de voordelen van gelaste overlap

Resitrix SK W full bond is een afdichtingsmembraan dat bestaat uit een toplaag in EPDM-rubber met intern glasvlies wapeningsnet en een onderlaag in zelfklevende SBS gemodificeerde bitumen. Aan beide zijden van het EPDM-membraan werd een TPE-hechtlaag voorzien en de overlappen werden uitsluitend met warme lucht gelast. Hier gebeurde dit met een Leister Varimat-lasautomaat. Een overlap is eenvoudig uitvoerbaar in zowel winter als zomer en zorgt voor 100 % visuele controle op de kwaliteit. De verwachte levensduur van 50 jaar spant de kroon!

 

Resitrix-EPDM op zwembad GUSB in Gent  

Projectdetails

Bouwheer

Universiteit Gent

Directie Gebouwen en Facilitair Beheer (DGFB)

Projectleider

Tom Ceriez (in opdracht van Universiteit Gent DGFB)

Dakwerker

Dekkers by Tectum Group (Eke-Nazareth)

Type EPDM

Resitrix SK W full bond

Plaats van de werf

Watersportlaan 3, Gent

Grootte van de werf

6670 m2

Welke isolatie

Foamglasisolatie type T3