U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Een groot, elegant dak voor Gent dankzij EPDM en zink

Door de combinatie van de EPDM-afdichtingsproducten en het zink verliep het bouwen van het nieuwe loft - en kantoorcomplex LOODS 23, gelegen in de Voorhaven van Gent, een pak efficiënter.

zink epdm

Projectontwikkelaar LOCUS DEVELOPMENTS, renoveert de historische en beschermde
19de eeuwse katoenloodsen. Met respect voor de oorspronkelijke architectuur en in samenwerking met Compagnie-O architecten creëert Locus ‘gemengde’ gebouwen en combineert wonen en werken in een stedelijke, inspirerende omgeving. Het meer dan 5500 m2 grote elegante dak past perfect in het plaatje van dit beschermde Gentse stadslandschap en is bovendien volledig afgedicht dankzij het gebruik van enkele kwaliteitsproducten: Alutrix, Resitrix SK W Full Bond en de Staande naad VMZINC® in Natuurlijk ZINC PLUS.

Kwaliteit van begin tot eind

Eens het frame klaar was, wilde de dakdekker, Van Severen NV, alleen nog maar gebruik maken van kwaliteitsproducten voor het verdere verloop van het project. Voor het dampscherm viel de keuze onmiddellijk op Alutrix, die het beste voldeed aan de specifieke afdichtingscriteria voor dit project.

Dit dampscherm van klasse IV bestaat uit een 0,6 mm dikke gelamineerde aluminiumfolie met een zelfklevende onderlaag en is de keuze bij uitstek voor alle soorten binnenomgevingen waar vocht kan ontstaan (keukens, badkamers en zelfs zwembaden). Bovendien biedt het een tijdelijke afdichting van 6 weken en is het onmiddellijk beloopbaar dankzij de glasvezelversterking. Bijzaak voor sommigen, maar absoluut essentieel voor gewetensvolle aannemers en experts die de specificaties, hun budget en hun planning willen respecteren.

Alutrix en Resitrix SK W Full Bond worden beide bevestigd aan de ondergrond met behulp van de hechtprimer FG35, wat betekent dat Van Severen NV maar één enkele hechtprimer nodig had gedurende heel het project! Door te kiezen voor deze producten had de aannemer alvast een heel slimme eerste stap gezet in het plannen van zijn project en budget.

Het succesduo

De afdichtingskwaliteit van de

combinatie Resitrix SK W Full Bond en de Staande naad VMZINC® in Natuurlijk ZINC PLUS is hier onmisbaar! Maar het oog wil natuurlijk ook wat en het dak van LOODS 23 stelt zeker en vast niet teleur. De diverse gebruikte materialen en kleuren van het dak zijn de ideale match voor de Voorhaven van Gent. Op de eerste verdieping werden 23 duplexlofts gebouwd. Op het gelijkvloers werden er 18 nieuwe lofts voor bedrijven gerealiseerd.

Deze kantoorlofts zijn voorbehouden voor creatieve, hippe bedrijven, met de bedoeling de groeiende technologiecluster hier verder uit te bouwen. Op technisch vlak maakte de helling van het dak het mogelijk om gebruik te maken van Resitrix SK W Full Bond, wat bewijst dat EPDM niet alleen geschikt is voor platte daken. Dit gewapende EPDM-membraan met volledig zelfklevende onderlaag kan direct worden geplaatst op alle soorten hout of bepaalde geschikte soorten metalen. De zijpanelen en toppen zijn voorzien van Staande naad VMZINC® in Natuurlijk ZINC PLUS, wat het dak een unieke touch geeft die doet denken aan het industriële tijdperk uit het begin van de 20e eeuw. De Staande naad VMZINC®, geplaatst door een ervaren zinkwerker, heeft een tijdloze maar toch actuele look, waardoor het dak volledig voldoet aan de vereisten van moderne projecten. Staande naad VMZINC® is de ideale keuze voor het bedekken van grote oppervlakken, zoals het dak van LOODS 23. Dankzij de uitstekende voorbereiding van de isolatie was het bovendien eenvoudiger om deze Staande naad VMZINC® aan te passen en te bevestigen.

Een volledig geslaagd project, technisch perfect en ook een ware streling voor het oog – om nog maar te zwijgen van het adembenemende uitzicht op de torens van Gent centrum en de prachtig bewaarde 19de eeuwse Voorhaven. Werken en wonen in een beschermd gebouw is nu mogelijk dankzij de creativiteit van Locus Developments (LOODS 23) en de professionaliteit van Van Severen dakwerken. Kort samengevat: 4600m2 Alutrix, 3500m2 Resitrix SK W Full Bond en 2050m2 Staande naad VMZINC® in Natuurlijk ZINC PLUS. Dit resultaat is het perfecte voorbeeld van de strenge eisen die echte professionals stellen aan afdichtingsprojecten.

Wist u dat...?

Na het aanbrengen van de hechtprimer FG35 kunt u tot 10 uur later uw afdichtingsmembraan plaatsen, wat u een hoop stress aan het verloop van het werk bespaart! In dit project werd FG35 gebruikt voor het bevestigen van Alutrix en Resitrix SK W Full Bond.