U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Evalastic EPDM is in Lier groener dan het gras

Het gras is altijd groener... als er Evalastic EPDM onder ligt. Soms is de Evalastic zelfs groener dan het gras. Dat maakte Dirk Roothans mee, toen hij in Lier op een dak met dakappartementen de terrassen vernieuwde. 

evalastic epdm

 

We hoorden dat je fan bent van Evalastic EPDM. Je deed er onlangs een groendak mee?

Oei! Ik wil de pret niet bederven, maar dat was geen groendak. Toch geen echt. We hebben daar een dakterras volledig vernieuwd met Evalastic, dat klopt. Een deel hebben we daarna betegeld, een deel hebben we bloot gelaten en op nog een ander deel hebben we kunstgras gelegd. De eigenaar had dat voordien ook en wou dat zo houden. Zo’n kunstgrasmat vergt geen onderhoud.

Maar met echt gras had het even goed gekund?

Dat was misschien beter geweest, maar het is mijn terras niet, hé. Gras of geen gras, kunst of echt, met mossen of vetplantjes, op eender welke dakconstructie is Evalastic ideaal, met of zonder daktuin, met keien of betegeld, zelfs met een vijvertje erop.

Was de ingreep vooral esthetisch?

Bovenop de derde verdieping bevinden zich enkele dakappartementen die rondom een terras hebben. Die oude roofing was versleten en werkte iedereen op de zenuwen. Schilfers vlogen op de terrassen. Logisch dat de bewoners iets zonder schilfers wilden. De eigenaars zijn milieubewust, ze gebruiken het dak ook voor waterrecuperatie.

Reden te meer om Evalastic te gebruiken.

Zeker. Evalastic is echte EPDM. Ze overwogen eerst nog even pvc, maar dat heeft een kortere levensduur. Evalastic heeft echt alles mee: zeker voor wie duurzaam bouwt of renoveert. Het is vrij van weekmakers, bitumen en chloor. We lijmen het en de naden lassen we met hete lucht. Veilig en proper, wat wil je nog meer?

evalastic epdm

50 jaar garantie, verkrijgbaar in 2 kleuren.

Twee kleuren, ja: zwart en lichtgrijs. Hier hebben we gekozen voor lichtgrijs. Dat weerkaatst het zonlicht beter.

Dakwerkers die stoer bezig zijn met een zonnebril op hun neus…

Doen dat niet per se om cool te zijn, maar om de weerkaatsing van de Evalastic uit hun ogen te houden. Serieus, Evalastic is hét product voor elk platdak en zeker voor een dakterras. Gewone zwarte roofings warmen veel sneller op. Wat me bij de isolatie brengt. Die hebben we ook geplaatst.

Gebruik je nog klassieke roofing?

Dat is ongeveer fiftyfifty. Klant is koning. Maar als het aan ons ligt, of als de klant een beetje milieu- en kwaliteitsbewust is, dan is het Evalastic. ’t is ’t één of ’t is ’t ander. Niets anders.

Waarom ben je zo’n fervent voorstander van Evalastic?

We zijn dat gewoon en we werken er graag mee. Je kunt direct controleren of de las goed zit. De banen zijn 1,60 meter breed. Dat betekent één naad minder dan met banen van één meter. Je legt het overal gemakkelijk en in alle temperaturen.  Je moet niet lijmen en afkitten, maar lassen met hete lucht. Je hebt bij wijze van spreken enkel een blazer en een rollerke nodig.

En een vakman. 

Ja, maar die hebben we, hé! Vijftien in totaal. En ik laat ze op tijd en stond bijscholing volgen om helemaal mee te zijn.

evalastic epdm