U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Evalastic-EPDM als waterdichte bescherming voor uw dak

Het Evalastic EPDM-rubbermembraan is, onder dakwerkers, bouwheren en architecten, een graag geziene dakafdichting. Voor zowel het dak van een architectenwoning in Wondelgem als voor een nieuwe privéwoning in Deinze was Evalastic-EPDM de beste keuze.

 

De voordelen van Evalastic-EPDM zijn eindeloos

Evalastic-EPDM heeft een rubberen toplaag en een polyesterwapening als onderlaag. Het is blijvend elastisch waardoor deze folie probleemloos extreme temperatuurschommelingen (van -40° C tot +100°C) weerstaat. Bovendien bent u zeker van helderregenwaterrecuperatie, vergt het dak weinig onderhoud en blijft uw dak 100 % waterdicht.

 

Evalastic: voor perfect gelaste naden met hete lucht

Het Evalastic dakmembraan wordt door middel van hetelucht homogeen aan elkaar gelast. Op die manier krijgt de lasnaad een extra sterkte die gegarandeerd is. En alles op een brandveilige manier, zonder vlam op het dak.

 

Evalastic-EPDM in zwart of grijs

Troef : regenwaterrecuperatie

Architect kiest voor Evalastic op eigen woning

In Gent koos Wim Heylen, architect-medewerker bij het Gentse architectenbureau Graux & Baeyens, voor zwarte Evalastic als dakdichting voor zijn eigen woning. T-Wood Construct, de dakwerker, begeleidde de architect in de keuze naar Evalastic vanwege volgende voordelen: milieuvriendelijk en 100 % recycleerbaar, geschikt voor alle types van daktoepassingen, wortelvast volgens de FLL-keuring en een lange levensduur van vijftig jaar. Bovendien is Evalastic-EPDM zeer geschikt voor groendaken. Zo wil Wim Heylen op zijn dak een groendak dat een bufferende werking en een warmteregulerende functie heeft. Ook is zijn dak in J-vorm zonder rechte hoeken en blijkt het Evalastic-dakrubbersysteem hier ideaal.

 

Evalastic-EPDM in Gent

 

Troef: een koeler dak dankzij de lichte kleur

Evalastic voor nieuwbouw privéwoning in Deinze

De grijze Evalastic op de nieuwbouw privéwoning in Deinze is dan weer perfect voor de reflectie van zonnestralen waardoor er minder warmteabsorptie is. De omgevingslucht is ook veel koeler waardoor de airconditioning minder verbruikt.

 

Evalastic-EPDM in Deinze

 

Projectdetails

 

Woning Wim Heylen

Nieuwbouw privéwoning 

Grootte van de werf

35 m2

167 m2

Bouwheer

Wim Heylen

Stefan Boone

Architect

Wim Heylen

Frank Van Den Abeele

Dakwerker

T-Wood Construct

Gunther Van Hoof

Plaats van de werf

Wondelgem

Deinze

Welke isolatie

PIR-isolatie (16 cm)

PUR-isolatie Recticel Eurothane Silver (2 x 6 cm)