U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Portiekflats in Dukenburg met Rockpanel

Volledig recycleerbare panelen bij vernieuwing Weezenhof

rockpanel gevelbekleding


rockpanel

Vijftien portiekflats in het Nijmeegse stadsdeel Dukenburg kregen een complete makeover en maakten een labelsprong, met als ambitie een herontwikkeling op relatief grote schaal. 

Laaiend enthousiast

Duurzaamheid was een belangrijk vereiste bij het hele project. In dat kader moesten alle materialen voor minstens 90% recycleerbaar zijn. Ook Rob Hoeben, Area Manager bij Rockpanel Group, kent de uitdaging van de door Talis gestelde milieueis. “We hebben hieraan invulling gegeven met ons product Rockpanel Chameleon

Onze panelen zijn volledig recycleerbaar, dus we vullen de opgave goed in. Daarnaast spreken we hier van brandveilige panelen die tevens voldoen aan de vereiste brandklasse B. Overigens voldoen al onze panelen standaard aan deze vereiste brandklasse en gaan ze voor 60 jaar of langer mee.” 

De panelen zijn niet alleen duurzaam, ze bieden ook uitkomst als het gaat om het verfraaien van het uiterlijk van de gevel. De kleur van de panelen verandert namelijk afhankelijk van het perspectief en de werking van het zonlicht. “Het kleurenspectrum van onder andere groen, bruin en brons complimenteert de bosrijke omgeving.”

Van achterblijver naar koploper

Een lid van de bewonerscommissie laat inderdaad weten gecharmeerd te zijn van de verduurzaming: “We zijn van een achterstandswoning naar een ‘Jan-des-bouvriewoning’ gegaan. Iedereen is erg onder de indruk van de met de zon en het licht meekleurende platen.” 

Ook op het gebied van onderhoud zijn de nodige pluspunten te melden. Zo zijn de panelen voorzien van een zelfreinigende ‘ProtectPlus beschermlaag’, uniek in de gevelwereld. 

Ze zijn daarmee bijvoorbeeld  bestand tegen graffiti. “Een van de redenen voor de keuze voor deze panelen, naast de recyclebaarheid en het uiterlijk.”

Wenst u meer informatie? Neem vandaag nog contact op met APOK.