U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Het zwarte huis in de velden, waar dromen werkelijkheid worden

Waar woont een bedenker van pretparkwerelden? Die woont hier.
In Wielsbeke, midden in de velden, in dit zwarte huis dat van dorpel tot nok is
bekleed in Anthra-zinc, staande naad.

zwarte huis in zink

 

U bent ideeënman, interieurarchitect, designer, ontwerper… en u tekende uw eigen huis.

Hakim Gharrafi: Het is een knipoog naar onze zaak, ons visitekaartje voor Blackhouse Concept. We wonen hier, maar het is ook de plek waar we onze klanten ontvangen. Wij specialiseren ons in conceptueel interieurdesign voor particulieren, bedrijven en de entertainmentsector.

U ontwerpt ook pretparken

Hakim Gharrafi: Ik werk voor pretparken over de hele wereld. Design in functie van entertainment. Ik bedenk werelden en verhaallijnen die zich daarin afspelen. Zeer binnenkort opent Dream Island Moskou, waaraan ik meewerkte, het grootste pretpark van Rusland.

Dream Island… U maakt dromen waar. Is dit huis ook een droomhuis?

Hakim Gharrafi: Zeker. Bij schemer of bij zonsopgang is het één monolithisch element in de natuur. ’s Nachts is het bijna onzichtbaar, een zwarte schaduw.  Achteraan is een grote glaspartij die de natuur naar binnen trekt. We wonen hier nu al even en zijn heel tevreden over het verhaal dat dit huis ons vertelt.

zwarte huis in zink

Een droom bedenken is één ding, hem realiseren is wat anders. Dakdekker Joost van Joost & Dirk Verkinderen plaatsten samen met zoon Gauthier de 800 lopende meter Anthra-zinc staande naad.

Joost Verkinderen: Ik hou van een uitdaging en dat is blijkbaar geweten. Over het algemeen krijgen wij de moeilijke werken in zink. Ik wil iets afleveren dat toch een beetje artistiek is. Zink is vakmanschap, ik ben graag fier op mijn werk.

Je staat nochtans geboekstaafd als installateur sanitair en loodgieterij.

Joost Verkinderen: Twintig jaar geleden is dat erbij gekomen, maar daarvoor deed ik bijna uitsluitend zink. De Bijloke, De Brug, De gevangenis van Gent… Zink is nog altijd mijn ding, hoor. En zeker als het een beetje speciaal is, zoals hier in Wielsbeke. Trouwens, de architect is bij mij terechtgekomen doordat hij mijn werk van vroeger kent. Het project was bovendien de gedroomde meesterproef  voor mijn zoon Gauthier die mee in de zaak wil.

zwarte huis in zink

Op welke vlakken was deze zwarte woning een uitdaging?

Joost Verkinderen: Het is zeldzaam, alles in zink. De opdrachtgever vertelde me wat hij wou, dat is prima. Maar mijn voorwaarde was wel dat het enkel mijn timmerman zou zijn die eraan mocht werken. De volledige bebording is langs één kant geschaafd om ervoor te zorgen dat alle planken even dik zijn. Anders was ik er niet aan begonnen. Alle ramen en andere openingen passen perfect in de staande naad, alle banen 42 centimeter breed. Dat is gelukt dankzij vakmanschap en goede afspraken. En hard werken, natuurlijk. Op zes weken tijd hebben we met ons tweeën, ik en Gauthier, het zink geplaatst. 800 lopende meter. Dat is zes weken keihard doorwerken.

APOK is de banen op de werf komen trekken.

Joost Verkinderen: Om zeker te zijn van een mooie afwerking. APOK is dat tweemaal komen doen. Eerst alle gevelplaten en later voor het dak.

Applaus voor APOK?

Zij doen hun werk goed, net zoals wij, hé. Ze boden ook voetafwerking aan én hun prijs lag goed. Wat wil je nog meer? Dus ja, applaus.