U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

In Drongen werd een oude abdij omgetoverd tot een leuke school

Het project kwam tot stand dankzij de bekwame handen van de dakwerkers van aannemer Denys NV uit Wondelgem en APOK Drongen.

apok drongen

Om deze oude abdij om te toveren tot een leuke school is er wel heel wat werk aan te pas gekomen. Het dak behoudt zijn ouderwetse charme, maar is toch voorbereid op een zonnige toekomst en alle studenten die er zullen schoolgaan.

Ambachtelijk kunstwerk

Het elegante dak van de abdij pronkt weer in al zijn glorie, en dat allemaal dankzij de correct geplaatste leien cupa 4 Vlaams model 27/18. Het team van Denys NV heeft uitzonderlijk werk geleverd en het eindresultaat mag er zeker en vast zijn! “Het werk was echt een kunst op zich: de loden stroken, de afwerking van de koperen goten en gevels van de kapellen... Prachtig gewoon!

apok drongen

Hand in hand

Het project werd van a tot z begeleid door het team van APOK Drongen. Het verhaal begon aanvankelijk met een offerte, gevolgd door de implementatie-fase, waarbij APOK verantwoordelijk was voor al het nodige maatwerk, terwijl Andy Moreels, assistent van het filiaal, het project persoonlijk opvolgde. Elke stap werd hand in hand gezet, om een resultaat te garanderen waar de oorspronkelijke bouwers ongetwijfeld trots op zouden zijn!

Ambachtswerk van de toekomst

Met dit project werd een kostbare en steeds zeldzamer wordende ambacht nieuw leven ingeblazen, namelijk het met de hand renoveren van een leien dak en het werken met lood, koper en zink. Voor dit soort project is uiteraard ook professionele begeleiding van begin tot eind nodig, wat één van de missies van APOK is (of het nu gaat om een traditioneel of een ultramodern dak)... APOK zit steeds op dezelfde lijn als haar klanten en streeft hetzelfde doel na: een geslaagd project!

 

ladderhaken
Wist je dat...?

Met ladderhaken = veiligheid eerst

  • Dankzij ladderhaken, kan een ladder op een veilige manier vastgemaakt worden aan het dak.

  • A ankelijk van het type dak en de dakbedekking, heeft APOK verschillende soorten ladderhaken.

  • APOK heeft veel referenties die aangepast zijn aan de verschillende soorten daken en bekledingen.

  • Voor de abdij van Drongen werden LADDERHAKEN LEIEN INOX 1.4401 MODEL 1AP gebruikt.

  • Deze haken voldoen aan de Europese veiligheidscriteria EN 517 voor geprefabriceerde accessoires voor dakbedekking en dakhaken.

  • Deze veiligheidshaak is bedoeld voor het bevestigen van ladders, de ondersteuning van een werkplatform.