U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Resitrix en Resistit EPDM: duurzame bondgenoten voor het Kabien project


Uit onderzoek is gebleken (*) dat het gebruik van EPDM een lage impact heeft op ons milieu. Dit biedt mogelijkheden voor bouwheren die veel belang hechten aan het principe van duurzaamheid. Maar ook voor iedereen die respect voor het milieu in een architecturaal project, hoog in het vaandel draagt. Het jonge Kortrijkse bedrijf Kabien en de architecten van het project hebben dit goed begrepen.
Hun keuze voor Resitrix en Resistit EPDM is gebaseerd op duurzaamheid in de breedste zin van het woord.

duurzaam bouwen met resitrix

Lange levensduur en lage ecologische voetafdruk


Door voor hun modulaire woningbouwproject beroep te doen op APOK, maakten de architecten Piet Acx, Patrick Devos en Kabien de juiste keuze.
Kabien streeft ernaar enkel producten te gebruiken die 100% energieneutraal zijn. Zij maken uitsluitend gebruik van de meest milieuvriendelijke materialen. Dat komt goed uit. Want Resitrix en Resistit EPDM behoren tot de groep EPDM dakmembranen met de laagst mogelijke ecologische voetafdruk. Dit in tegenstelling tot conventionele afdichtingssystemen voor platte daken.
In de zoektocht naar energieneutrale producten voor de woonmodules vond Kabien dit zeer belangrijk. De bewezen duurzaamheid van minstens 50 jaar van Resitrix EPDM was het doorslaggevende argument.  De gemiddelde levensduur is twee keer zo lang als bij conventionele membranen. Bovendien zijn deze conventionele membranen schadelijker voor het milieu. Er kan dus geen twijfel over bestaan: Resitrix is de juiste keuze.

Resistit: flexibel, duurzaam en loodvrij


De architect heeft al het nodige comfort voorzien in woonmodules met een beperkte oppervlakte van 38m². Dit modulaire woningbouwproject in aluminium en houtvezelplaten vereist een duurzame waterdichting.Tevens zocht Kabien een membraan dat aanpassingen aan de lay-out van de modules toelaat.Om deze redenen heeft APOK het gebruik van Resistit EPDM aanbevolen:een gewapende EPDM met zelfklevende versterkte stroken. Dit product vervangt het lood in de openingen en zorgt voor waterdichting van de naden tussen de verschillende modules. Dit alles op een flexibele, duurzame en energieneutrale manier. De EPDM-oplossingen door APOK voorgesteld konden aan alle wensen en verwachtingen van Kabien voldoen. De professionaliteit,kennis en het luisterend oor van het APOK team werden nogmaals bewezen. Deze samenwerking bracht alle elementen samen voor de meest duurzame waterdichting van een nieuw type woning. De start van een mooie en langdurige toekomst dankzij Resitrix en Resistit.

Kortrijk 2025, dit is de toekomst

De eerste module van Kabien, “FutureNow”, werd aan de Kortrijkzanen voorgesteld tijdens de stadsdebatten “Kortrijk 2025” rond het thema stedenbouw. Met de oprichting van het “Atelier Kortrijk 2025” wou de stad Kortrijk deze dynamische uitwisseling met haar inwoners in stand houden. Het is gelegen in de voormalige gebouwen van Sint-Vincentius, waar de Kortrijkzaan er zal kunnen werken aan andere vormen van huisvesting voor de toekomst.

Duurzaam bouwen met resitrix

(*) Bron : NIBE