U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

40 jaar in weer en wind op het dak

‘t Dakdekkertje blaast dit jaar 40 kaarsjes uit.  Waar het hard waait, vliegt al eens iets weg. Zo ook in Haasrode. Daar viel ’t Dakdekkertje de eer te beurt om twee uit de kluiten gewassen hellende bedrijfsdaken van nieuwe pannen te voorzien, goed voor 1700 m².

 

koramic project

 

Niels Crabbé: Het bestaande dak was niet versleten, maar de leien die erop lagen vlogen  met de minste storm  gemakkelijk weg en dan werden we telkens opgeroepen om deze te herstellen.

Het bedrijf zocht naar een definitieve oplossing en zo kwamen ze bij ons terecht. 

Niels Crabbé:. De oplossing kwam in de vorm van een grotere gebakken vlakke en stormvaste pan, die we mechanisch zouden bevestigen. Na gezamenlijk overleg viel de keuze op de nieuwe ”Migeon Actua“ van Koramic Terca in een nieuwe, grijs gelakte kleur. Een stevige pan die zeker tegen een stootje kan voor deze toch wel hoge daken.  Er vielen daarbij 60  Velux-dakramen in te werken en om later bij dakwerken de veiligheid te waarborgen hebben we ook op regelmatige afstand allu-bevestigingspunten voor de levenslijn geplaatst.  Na het verwijderen van de oude leien en latten brachten we een nieuw onderdak type “Delta Max +” met zelfklevende randen aan, tengel- en daklatten om ten slotte de nieuwe pannen te plaatsen. Onze mensen deden alles op 38 dagen, dat was flink doorwerken, maar zo bleef de overlast in de kantoren tot een minimum beperkt.

“Het is een grote stevige dakpan die tegen een stootje kan.”

Zat Margot Ceyssens van APOK daar voor iets tussen?

Niels Crabbé: We moesten voor dit dak een stormbestendige pan hebben, tamelijk groot. Dat bracht ons bij de  Migeon Actua 10 LT van Koramic. Deze dakpannen ogen bijzonder mooi op de wat atypische kantoorgebouwen met hun grote hellende daken. Ze lijken ervoor gemaakt. Margot komt regelmatig langs op de firma. Zo kwam deze werf ter sprake. Na overleg kreeg Koramic te vraag een studie en technische uitvoeringsdetails voor deze daken op te maken: hoeveel pannen, het aantal bevestigingspunten, hoe  te schroeven enzovoort. Margot kon het regelen dat de fabriek in Frankrijk 18700 pannen en de hulpstukken rechtstreeks op de werf leverde. Dat speelde uiteraard ook mee in onze keuze. 

 

Wat maakt APOK voor jullie interessant?

Niels Crabbé: We zijn al heel wat jaren klant bij Apok, zolang zelfs dat we vroeger naar Kampenhout moesten. Dat was toen het dichtstbijzijnde filiaal.  Later is Tienen er bijgekomen, voor ons een geschenk uit de hemel, want ons werkgebied situeert zich vooral richting Leuven. Dat maakt het ons erg gemakkelijk. Iets nodig? Efkes bellen en ’t is geregeld. Of soms gewoon even binnenspringen, meenemen en afzetten op de werf. Of onze bestelling  wordt in ons magazijn geleverd.

 

koramic dakpannen

 

Mijn werk, mijn vreugde

Niels Crabbé is de derde generatie dakdekker, na grootvader Paul (oprichter Dakwerken Crabbé) en zijn vader Tony.(oprichter ’t Dakdekkertje). Het zit hem in de genen, want ook zijn moeder Carla  die instaat voor de volledige administratie werkt mee in de zaak.

Wat trekt je aan in dit vak, Niels? “De sfeer op de werf. Het lachen en het plezier met de mannen. Je bent buiten. Het is koud, het kan nat zijn, je moet vroeg opstaan, het is heet, ja… het is altijd iets en altijd anders, maar altijd teamwerk.”  papa Tony, die op pensioen is, kijkt toe en glundert.