U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Met Cembrit fleur je gevels op

Cembrit project

 

De tijd dat je enkel een voorzetsteen had om gevels te isoleren en te renoveren is voorbij. De keuze is tegenwoordig enorm.

Voor een nieuwbouwproject in Bekkevoort, langs de baan van Leuven naar Diest, plaatste D&T Construct 550 m2 Cembrit gevelcementplaten die APOK Aarschot hen leverde.

 

Filiaalverantwoordelijke Sarah Knaepen begroet ons met de allervriendelijkste glimlach en een waterdicht pleidooi voor frisse gevelrenovatie met Cembrit gevelpanelen.

Sarah: Eigenlijk zouden alle gevels nu al geïsoleerd moeten worden volgens de strenge normen die ook voor daken gelden. Dat is niet erg haalbaar gebleken, maar de afslag naar duurzamer wonen is wel degelijk genomen. De hele markt is volop in beweging en wie nog niet uit de startblokken is geschoten, maakt zich klaar.

Wie vandaag om te isoleren zijn muren renoveert heeft veel meer keuze dan pakweg vijf jaar geleden. Lag toen de voorzetgevel met de gemetste steen voor de hand, vandaag heb je honderdvijfiig mogelijkheden. 

Isoleren is nu niet alleen een kwestie van zuiniger met energie omspringen, het is tegelijk het ideale moment om de woning een faceli te geven. Dat merken we in onze winkel, waar de vraag naar gevelpanelen goed in de lift zit.

APOK heeft een ruim aanbod gevelpanelen in heel wat verschillende uitvoeringen en kleuren. Strak, klassiek, speels, modern... Je kan met gekleurde gevelpanelen elk project de look geven die je wenst. Het oog wil wat én krijgt wat, als het aan ons ligt. Er is zoveel keuze dat sommige klanten er de weg in verliezen. We proberen iedereen te helpen, natuurlijk, maar ik zie toch ook graag klanten die weten wat ze willen.

Voor een nieuwbouwproject in Bekkevoort, leverden jullie aan D&T Construct 134 panelen Cembrit Patina P 050.


Sarah: Ze komen wekelijks over de vloer, Raf en Willem. Het zijn toffe mensen die ook weten waarmee ze bezig zijn en wat ze nodig hebben. Dat maakt het voor ons gemakkelijk. Wij zorgen dat hun materialen op het juiste moment op de juiste plaats komen. Zo simpel is dat. Voor de nieuwbouw in Bekkevoort brachten we 134 panelen Cembrit Patina P 050 naar de werf

Cembrit project

Een goede keuze?

Sarah: Cembrit heeft door en door gekleurde vezelcementpanelen met een zeer natuurlijke look. Ze geven je niet alleen een mooie gevel, maar bieden daar ook nog eens heel wat voordelen bij. Ze vergen geen of bijna geen onderhoud, nemen geen water op en zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden. Je kan ze zowel verlijmen als schroeven én ze zijn erg licht, dus een plezier om mee te werken. Ze bewijzen overal hun nut: voor gevels, boeidelen, overstekken tot plafonds toe. En je hebt ze in veel verschillende kleuren en met diverse structuren. Creativiteit is troef.

 

Raf, jullie plaatsten de Cembrit-panelen. Wat is jullie ervaring?


Raf Daems: Het was de eerste keer dat wij deze panelen gebruikten. Je moet er natuurlijk een beetje gewend aan geraken, dat is altijd met iets nieuws. Maar eens je de mindset hebt, gaat het goed. Het is mooi en degelijk materiaal dat qua prijs zeer goed meevalt. Hier wou de architect dat we de panelen lijmden om geen bevestigingspunten te zien, dat is volgens mij de minst gemakkelijke oplossing. Als je de panelen schroeft , gaat het veel sneller en ook gemakkelijker. Maar we zijn er tevreden over en zullen er in de toekomst nog mee werken.

Als het jouw eerste keer was... waarom dan de overstap? Is het niet comfortabeler te blijven bij wat je al kent?


Raf Daems: We hadden al ruime ervaring met het verlijmen van andere gevelpanelen. Feit is dat in het lastenboek iets anders stond, maar waar de architect een voordeliger alternatief voor zocht. Klant is nog altijd koning.

Dus hebben wij de kans gegrepen om in onze APOK Aarschot een alternatief te ontdekken. We lieten de architect enkele stalen zien van de Cembrit vezelcementpanelen en de keuze viel op de
P 050, een grijze tint met een wat blauwachtige schijn. Je moet al eens veranderen en nieuwe ervaringen opdoen, vind ik. Anders blijf je gewoon stilstaan en dat is zeker niet goed, hé.

Cembrit project

 

Wist je dat...?

In 2012 richtten Raf Daems en Willem Tielens D&T Construct op. De twee zaakvoerders doen zelf alle aannemingswerken en laten zich in functie van de opdrachten bijstaan door twee zelfstandige collega’s en enkele vaste onderaannemers. Vanuit thuisbasis Scherpenheuvel bedienen ze vooral Vlaams-Brabant. Leuven en Diest zijn bekend terrein. D&T neemt voornamelijk totaalprojecten aan, doorgaans renovaties gaande van ruwbouw, dak en gevel tot volledig afgewerkte projecten. “We zijn geen “fulltime” dakdekkers, maar doen toch ongeveer 1500 m2 plat dak per jaar. We zijn van in het begin klant van APOK Aarschot. Wat we er zoal kopen? Resitrix, roofing van Apoflex en de bijbehorende lijm, dakisolatie, zink, en nu ook Cembrit gevelpanelen.”

Cembrit project

 

Cembrit project