U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Pigmento rood... met bubbels

Je moet wel heel veel van wijn houden als je een gevel laat maken die eruitziet als een fles rode wijn, liggend in het rek. Zo’n gevel bestaat.

Je ziet hem in Nijvel. De eyecatcher bestaat uit 380 m2 geperforeerd zink, Pigmento rood. Santé!

 

pigmento rood


Wist je dat...?

De gevel met de fles

Groothandel Cinoco gaat al wat jaartjes mee: de familiekroniek begint met een distilleerderij in 1691.

In 1850 kwam de handelaar in wijnen en sterke dranken naar Brussel. Tot de verkeerschaos daar zoveel roet in het eten gooide dat een verhuis de enige uitweg was. Dag Brussel, hallo Nijvel! Daar staat nu het nieuwe paleis in een aangename omgeving.

Groot magazijn, kantoren, ontvangstruimte en showroom. Op smaak gebracht met spraakmakende gevel in geperforeerd zink, Pigmento rood.

Geschonken uit de koker van ABR architects, op maat gemaakt door VM Building Solutions, verkocht door APOK Fleurus en geplaatst door Troiani.


Philippe Gustin: Toen de architect me vertelde over een gevel die veel natuurlijk licht doorlaat en doet denken aan wijn, zag ik direct de troeven van geperforeerd zink Pigmento rood. Een geknipt project voor ‘Make it yours’.

Een zinken fles, dat was nogal een uitdaging, zeker?

Tiziano Troiani: We zijn wel wat gewoon, hoor. Dit is onze derde werf met geperforeerd zink. De technische dienst van VM Building Solutions maakte de studie. Zij hebben alles uitgemeten en de platen op maat gemaakt. We kochten ze bij APOK Fleurus.

pigmento rood

En APOK leverde alles netjes af in jullie depot

Tiziano Troiani: We werken al járen met APOK Fleurus, al sinds hun opening. We zijn een grote klant. We kennen de filiaalhouder al meer dan 20 jaar, eigenlijk al van voor hij de zaak startte. Dat loopt allemaal erg soepel. Al het plooien deden we bij hen, de platen leverden ze op de werf.

Studie, planning, timing, uitvoering... alles perfect tot in het kleinste gaatje?

Philippe Gustin: Er was in het begin discussie over de kleur. De architect had twijfels, maar een kleurstaal schonk snel klare wijn.
Tiziano Troiani: We hadden wat vertraging, maar toen de deadline naderde is een tandje bijgestoken om met vereende krachten de levertermijn één week korter te maken.

Philippe Gustin: Het blijft maatwerk, hé. Daar moet je wat tijd in steken.
Tiziano Troiani: Alles werd heel precies uitgemeten en berekend. De fabriek in Frankrijk maakte de platen met perforaties in verschillende groottes en leverde ze aan APOK in Fleurus. Voor ons was het twee maanden interessant werk. Vier man voor het plaatsen, twee voor de afwerking. De rest is geschiedenis. Op de hele gevel is niet één onvolkomen bubbeltje te zien. Binnen verspreiden de perforaties met hun variabele groottes een zonnige sfeer van sprankelende champagne. Iedereen is zeer tevreden.

Hoe is die fles eigenlijk bij jullie terechtgekomen?

Tiziano Troiani: Gewoon, aannemer Franky vroeg een offerte. Onze ervaring is gekend. En we hebben een correcte prijs geboden. Dat we VMZINC at WORK-partner zijn helpt ook.

Nog meer spirituele gevels in het vooruitzicht?

Tiziano Troiani: We hebben ondertussen al twee nieuwe werven met geperforeerd zink. Het wordt stilaan een van onze specialisaties. Architecten kunnen er creatief mee uitpakken, het oogt mooi, we stellen het graag voor en het ligt goed in de markt. Geperforeerd zink zien doet geperforeerd zink kopen.