U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Project 'Bruyn Noord': 200 woningen met QUARTZ-ZINC®

bruyn h

Een mooi en stijlvol project met APOK-gevelpanelen vindt u terug in de Bruynstraat in Neder-Over-Heembeek. Deze realisatie kadert in het stadsuitbreidingproject “Plan 1000 woningen”, op de kaart geplaatst door de stad Brussel in samenspraak met het OCMW Brussel. De fase Bruyn-Noord omvat 200 energiezuinige woningen, een polyvalente ruimte en een handelsruimte.

APOK produceerde de gevelpanelen in QUARTZ-ZINC® in opdracht van T.H.V. Bruyn Nord. Het bouwwerk omvat 12 individuele woonblokken, waarbij gevels van de tweede en derde verdieping bekleed zijn met APOK-gevelpanelen.

De horizontaal geplaatste panelen in gepatineerde zink met Quartz oppervlakte aspect zijn perfect in harmonie met de gekleurde vezelcementplaten, de donkerbruin getinte gevelsteen, en de bepleistering. De gevelpanelen, as-op-as 300 mm, zijn bevestigd op een aluminium regelwerk. Het geheel vormt een flink geïsoleerde en geventileerde gevel waarvan de gemiddelde opbouwdikte 240 mm bedraagt. Het opbouwprincipe van de gevelbekleding met APOK-gevelpanelen is een vast gegeven.

bruyn

Daartegenover is de maatvoering verschillend voor elk project. In overleg met de klant heeft APOK de opmeting genoteerd voor het gehele gebeuren. De plannen, opgemaakt door onze technische dienst, werden na samenspraak met de architect en de klant verder uitgewerkt ter voorbereiding van de productie. De nauwkeurige productie van de panelen, buitenhoeken en het bijbehorende maatwerk vond plaats in de werkplaatsen van APOK te Kampenhout. Onze logistieke dienst zorgde voor de levering op de werf, steeds in overleg en afspraak met onze klant. De met folie beschermde panelen zijn geleverd in verplaatsbare metalen bakken, samen met een principelegplan opgemaakt door APOK.

De eerste opmeting geschiedde in september. Vijf maanden later leverde APOK de laatste gevelpanelen. In deze periode is het aluminium regelwerk in 4 fases compleet verwerkt, en zijn de gevelpanelen opgemeten, uitgetekend, geproduceerd en geleverd per verdieping. Een goede coördinatie en een correcte opvolging door alle betrokken diensten bij APOK, en dit in functie van een strikt te volgen planning, leidde tot een grote tevredenheid van onze klant. Meer dan 8000 meter panelen, 550 buitenhoeken, honderden meters maatwerk en raamkaders, vormen een prachtige realisatie van 2510 m2 APOK-gevelpanelen.