U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

4000 m² aan Cembrit Patina gebruikt voor nieuwe passiefschool

4000 m² aan Cembrit Patina gebruikt voor nieuwe passiefschool ‘La Charmille’ in Sint-Lambrechts-Woluwe

De 150 leerlingen van ‘La Charmille’ (Sint-Lambrechts-Woluwe) worden volgend schooljaar verwelkomd door een spiksplinternieuwe passiefschool, die nu al helemaal voldoet aan de BEN-norm (Bijna EnergieNeutraal) van 2021 om het energieverbruik tot een minimum te beperken. Het schoolgebouw krijgt een fraaie make-over met een stijlvolle, weerbestendige gevel dankzij de 4000 m² aan Cembrit Patina-platen, geplaatst door Karma Construct en ter plaatse voorbereid door APOK Manage.

projet cambrait 1

Een klassieker met een verrassend effect

“Wat een prachtig plaatje!”, verkondigt bouwbedrijf Karma Construct wanneer ze de Cembrit Patina-gevelplaten voor het eerst te zien kregen. Deze in de massa gekleurde vezelcementplaten hebben een geschuurd mat oppervlak en zijn verkrijgbaar in 11 standaardkleuren. Naarmate de jaren verstrijken, krijgt het vezelcement een patina-uitstraling, die bijzonder geliefd is door zowel gebouweigenaars als architecten. Voor dit project viel de keuze op Quartz en Anthracite, twee kleuren die jarenlang perfect met elkaar zullen blijven harmoniseren. De kleurrijke inkomdeuren, in het oranje, mandarijn en kaki, onderscheiden zich van de rest van het gebouw en geven de leerlingen een stevige energieboost. Zo kunnen ze er heel de dag tegenaan, zowel in de les als op de speelplaats.  Het team van Karma Construct heeft zijn werk uitgevoerd op een Unilin-/PIR-installatie van 28 cm dik en was meer dan tevreden over het gebruiksgemak van de Cembrit Patina-gevelplaten. Het topdesign van de Cembrit-producten helpt bovendien de montagekosten te drukken, omdat de dakwerkers ook gewoon veel minder tijd verliezen tijdens deze stap – een niet onbelangrijk voordeel voor elke aannemer die kan tellen.  Karma Construct was ook te spreken over de kwaliteit van het vezelcement van de Cembrit-platen: “Het gaf ons de kans om alles mooi tot in de puntjes af te werken zonder aan de isolatie te komen, zelfs toen we de ramen terug moesten plaatsen”. Helemaal begrijpelijk, wat ons betreft, zeker omdat er zoveel verschillende afmetingen tijdens dit project aan te pas zijn gekomen. Het is dus overduidelijk dat deze passiefschool helemaal klaargestoomd is om haar BEN-certificaat te behalen.

projet cambrit 2

Natuurlijk materiaal en extreme weerstand

Ook belangrijk: de Cembrit Patina-gevelplaten bestaan uit natuurlijk materiaal. Ze zijn samengesteld uit cement, minerale vulstoffen en water, waaraan niet-schadelijke organische vezels worden toegevoegd. Deze elementen worden vervolgens allemaal samengeperst en vormen zo uiteindelijk platen die niet kunnen worden vervormd, die perfect bestand zijn tegen slijtage en schimmel en die slechts een minimum aan onderhoud nodig hebben.  De gevel van deze school kan wind en weer nu perfect de baas: vorst, hagel, warmte of zware regenval – ook een verdwaalde ballon maakt geen schijn van kans tegen de resistente Cembrit-panelen. Om de platen nog sterker te maken, werden ze bevestigd met schroeven van 40 cm lang, wat betekent dat alle elementen van de gevelafdekking direct verankerd zijn in de primaire betonstructuur. Op deze manier worden koudebruggen en potentieel energieverlies vermeden, wat anders een onmiddellijke afkeuring zou betekenen voor het BEN-statuut.

projet cambrait 3

APOK: betrouwbaar, responsief en flexibel

Karma Construct is vol lof over de klantenservice van APOK Manage. De aannemer rekent nu uitsluitend op APOK voor alles wat met daken en gevels te maken heeft “Waarom zouden we nog ergens anders gaan? Gewoon even bellen, doorgeven wat we nodig hebben en ze gaan direct aan de slag!”. Dat vertrouwen komt niet zomaar. Al meer dan 60 jaar staat APOK in heel het land bekend om haar snelle reactietijd en vermogen om zich aan te passen aan de behoeften van de klant. Karma Construct is het zoveelste voorbeeld hiervan en heeft al vaker samengewerkt met APOK aan meerdere projecten, waarbij de dagen vaak om 6 of 7 uur van start gaan: “APOK Manage stelde altijd alles in het werk om het materiaal tijdig ter plaatse te leveren”. Dat geldt evenzeer voor de bestellingen op maat die werden geplaatst in het kader van het ‘La Charmille’-project in Sint-Lambrechts-Woluwe. “Vrijdag gaven we de gegevens door en maandag konden we al aan het werk! Het is echt een genot om met dit team samen te werken”. Het bouwbedrijf beseft maar al te goed hoe belangrijk een betrouwbare, nauwkeurige leverancier wel niet is. De keuze van een partner kan een project namelijk maken of kraken. De ideale partner biedt ondersteuning van a tot z, hoe klein of groot de taak ook mag zijn. APOK begrijpt dit al een hele tijd en zet alles op alles om haar diensten verder te ontwikkelen en aan te passen aan de behoeften van uw projecten, zowel vandaag als morgen.

 

De samenwerking tussen APOK Manage en Karma Construct is een schoolvoorbeeld van vertrouwen en professionalisme. De twee teams hebben deze passiefschool een heuse opknapbeurt gegeven met de robuuste Cembrit Patina-vezelcementplaten. De 150 leerlingen kunnen hun boekentassen nu gewoon tegen de gevel gooien, zonder bang te zijn dat ze gestraft zouden worden – want met producten van zo'n topkwaliteit moeten ze zich helemaal geen zorgen meer maken.