U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Renovatie bestaand dak met Resitrix SK W Full Bond in recordtijd

Eindresultaat project Casteels

“Ik werk al sinds ik zelfstandig dakdekker werd met RESITRIX® SK W Full Bond!”, dat is het duidelijke antwoord van Aaron Casteels uit Tremelo. Zijn doel was duidelijk: snel kunnen werken en er zeker van zijn dat alles waterdicht was.

Hij wendde zich tot APOK voor advies en het APOK-team luisterde aandachtig naar wat hij nodig had. Dankzij RESITRIX® werden deze vereisten beantwoord. Vandaag heeft hij in recordtijd een renovatie van 5000 m² afgerond: in 3 weken!

Visuele controle van naden, de kwaliteitsgarantie op de werf
Om het plaatsingsgemak aan te tonen laten we graag deze vakman aan het woord: “RESITRIX® SK W Full Bond kan gemakkelijk worden afgerold en geplaatst: lengte bepalen, afrollen, het membraan tot het midden oprollen, verlijmen, membraan uitrollen en de naden lassen met hete lucht.” En ook al werkt Aaron Casteels graag snel, hij doet geen toegevingen op het vlak van kwaliteit. Hij wil zijn naden onmiddellijk op hun waterdichtheid kunnen controleren. Dankzij de bitumen die uit de naad vloeit zie je onmiddellijk het resultaat.

dak zonder epmd voor de werken

Geen vlam op het dak
Voor het afdichten van naden stellen we Varimat V2 voor: een lasautomaat voor het lassen van naden met hete lucht. Dit toestel maakt een snelle uitvoering mogelijk. De gebruiker kan zelf de optimale ergonomie, de simpele wijze van verwerking ervaren.Hoe groter het dakvlak, hoe sneller je kan profiteren van de tijdswinst. “Met een team van 3 man hebben we in 3 weken een oppervlakte van 5000 m² waterdicht gemaakt.We hebben een mooi resultaat afgeleverd en we hebben de verwachtingen van onze klant ingevuld.Op zo’n moment weet ik dat ik de juiste keuze voor RESITRIX en APOK heb gemaakt.”, aldus Aaron.


Renovatie op een bestaand bitumen en PVC dak: RESITRIX en APOK tot uw dienst!
Voordat de werken werden uitgevoerd, werd een grondig onderzoek gedaan naar het bestaande bitumineuze dak. Dit bleek zeer geschikt als dampscherm. Het dak werd eerst grondig gereinigd, waarna de hechtprimer FG35 op de bitumen kon worden gespoten. Nadien werd RESITRIX SK W Full Bond gebruikt als afdichting van de eerste 4750 m².
Een tweede deel van de renovatie, 250m² in PVC, vereiste een extra voorbereiding. Eerst werden de Securshield renovatiepanelen mechanisch bevestigd. SecurShield is een hoge densiteit coverboard,met een polyisocyanuraatschuim, en aan beide zijden bekleed met een glasvliescachering. Ideaal als optimalisatie van de ondergrond bij dakrenovatie of als toepassing in nieuwbouw. De ondergrond was klaar voor de plaatsing van de RESITRIX® SK W. Ook hier werd vooraf de hechtprimer FG35 aangebracht.


Vanaf het begin de juiste keuze
APOK kent zijn klanten goed. Door RESITRIX aan te bevelen maken we het hen gemakkelijker om een deel van hun werk te doen. Vooral als ze in kleine teams werken, zoals hier het geval was.