You are using an outdated browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

items

Winkelmandje

Hulp nodig? Bel ons of vul het contactformulier in | Onze filialen

Project (W)onderwijs: aluminium muurkappen

De aanvang van het huidige schooljaar is voor de basis- school in Zemst gestart met een nieuw schoolgebouw en een nieuwe naam; (W)onderwijs. De basisschool is een school van "GO! Onderwijs" van de Vlaamse gemeenschap, het eerdere Gemeenschapsonderwijs.

wonderwijs

Energiezuinigheid is een van de richtlijnen bij nieuwe gebouwen. Naast het gebruik van duurzame materialen, een goede isolatie en de toepassing van nieuwe en vernieuwde technieken zorgt ook een welbepaalde architec- tuur dat een nieuw school- gebouw de E70-norm haalt.

Het nieuwe schoolgebouw heeft massief hellende betondaken die zorgen voor koelte in de zomer en warmte in de winter. De hellende structuur trekt zich door over de hele lengte, en creëert op de kopse kant van het gebouw een ommuurde open ruimte. Net deze muren zijn af- gewerkt met APOK aluminium muurafdekkappen.

De kappen dekken een niet alledaagse U-vormige muur- constructie af. De kopse muur- zijde sluit schuin aan op de twee

zijmuren die een verschillende helling vertonen. Bijkomend zijn de zijmuren verbonden door een betonnen balk met een kleinere dikte. Op aanvraag van de klant heeft APOK de opmeting ver- richt op de werf. Het ontwerp en genummerd legplan werd opgemaakt door onze tech- nische dienst met behulp van 3D-designsoftware. Na overleg met onze klant werden de pro- ductielijsten opgemaakt met alle nodige toebehoren en details.

Vervolgens werden de muuraf- dekkappen, hoeken, T-stukken en bijbehorende onderdelen geproduceerd in onze ateliers in Kampenhout. De vlakke uitvoe- ring van de APOK muurkappen met geanodiseerde oppervlakte- afwerking, de naadloze hoeken en T-stukken zorgen voor een strakke en mooie uitvoering in het gehele kader.