U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Strekmetaal in zink voor appartementen in Middelkerke

rheinzink strekmetaal in zink

In het voorbije voorjaar zijn grondige renovatiewerken uitgevoerd aan een appartementsgebouw voor onze kust. Het betreft de residenties Darwin I & II op de zeedijk van Middelkerke. Het gebouw telt 105 wooneenheden.

De achtergevel is van onder tot boven onder handen genomen, waarbij eveneens de twee trapafschermingen vernieuwd zijn. De verticale aluminium profielen die jaren dienst hadden gedaan als afscherming werden vervangen door strekmetaal in zink. Met als eindresultaat een fris, innovatief en strak oogend geheel.

De panelen met zinkgaas vormen doorlopende afschermingen, van de beide noodtrappen, met elk een overmeten afmeting van 4,10 bij 27,50 meter. Hondertwintig panelen van ongeveer 675 mm breedte op circa 3000mm hoogte zijn er in totaal geplaatst op een achterliggende draagstructuur van aluminium kokerprofielen.

Het strekmetaal of zinkgaas is een product van Rheinzink met oppervlakteaspect prePATINA blue-grey (voorheen pré-patiné pro clair). Het zink heeft een dikte van 1,5 mm, en is driedimensionaal “gestrekt”. Ieder paneel is rondom voorzien van een kaderprofiel eveneens in zink prePATINA blue-grey. Het volledige concept resulteert in een stevige afscherming, welke veel lichtinval biedt en quasi niet onderhevig is aan een windbelasting.

rheinzink l qDeze toepassing in Rheinzink strekmetaal prePATINA blue-grey is een primeur in Belgie, waarbij de aanlevering door APOK is verzorgd. De firma Hancke metaalwerk uit Lo heeft de vakkundige rekening voor zijn rekening genomen.