U gebruikt een gedateerde browser. Upgrade your browser today to better experience this site.

E-SHOP DAK GEVEL 24/7

In uw mandje

Items

Winkelmandje

Hoofdzetel Apok Kampenhout: 016 61 72 62 | Contactformulier | Onze filialen

Maximale afdichting voor de Berendrechtsluis

Maximale afdichting voor de Berendrechtsluis in Antwerpen dankzij SecurShield en Resitrix SK W full bond

Berendrechtslui

Dag in, dag uit ondervinden de twee Berendrechtse sluisgebouwen in het Antwerpse Berendrecht de invloed van weer en wind afkomstig van de Noordzee – hoog tijd dus dat de daken eens een fikse opknapbeurt zouden krijgen. VM Building Solutions kon hiervoor de nodige oplossing bieden: SecurShield en Resitrix SK W Full Bond. APOK leverde al het nodige materiaal aan het Idegemse dakwerkersbedrijf ATD Covan. Alles stond klaar om aan de slag te gaan!

Een complex project...

Door de bijzondere vorm van de daken en de soms wel ruwe omgeving van de haven van Antwerpen, moest de situatie eerst grondig worden bestudeerd voordat het werk kon beginnen. Tijdens de voorbereidende vergaderingen tussen de Vlaamse overheidsarchitect, het dakwerkersbedrijf en de partner VM Building Solutions zijn er diverse opties aan bod gekomen. Al snel bleek echter dat er maar één juiste keuze was: SecurShield HD FR is hét product bij uitstek om de oude afdichtingen niet te moeten afbreken en het dak eenvoudig met een nieuwe dichting af te dekken! In dit geval werden de SecurShield-panelen ter plaatse aangepast: “het is echt doodeenvoudig om de panelen te snijden en installeren”. Het SecurShield-paneel bestaat uit gesloten cellen van polyisocyanuraatschuim (PIR) met hoge dichtheid en is bekleed met een hoogwaardige glasvliescachering. De Securshield is volledig vormvast en krult niet op. Maximale hechting was voor dit project een absolute must en SecurShield vormt duidelijk de ideale ondergrond voor gekleefde daksystemen! “Het dak moest echt tegen alles bestand zijn”, bevestigt de verantwoordelijke voor het dakwerk. Het werd al snel duidelijk dat RESISTRIX SK W full bond de perfecte keuze zou zijn als afdichting. De RESITRIX SK W Full Bond heeft een zeer goede hechting aan de ondergrond en volstaat aan een hoge windweerstand, waardoor het ideaal is voor havengebouwen, die voortdurend worden blootgesteld aan hevige rukwinden. RESITRIX SK W full bond is een met glasvezel intern gewapend EPDM-afdichtingsmembraan, tevens ook wortelvast is, met een zelfklevende SBS- polymeercachering. “Absoluut topwerk, daar mogen we zeker van zijn! ”

...foutloos uitgevoerd

Alles was dan ook relatief eenvoudig te implementeren. Het project werd uitgevoerd in 2 fasen en verliep bijzonder vlot, vooral wat de levering van de producten betreft. Het dakwerkersbedrijf ATD Covan werkt namelijk al meer dan 10 jaar samen met APOK Lessen en wist al dat ze op hun professionaliteit konden rekenen: “APOK levert altijd en overal, zelfs als het om een project met verschillende fasen gaat. Dat bespaart ons zeeën van tijd!” Bovendien hebben ze altijd een constructieve relatie gehad met APOK. Het team van Lessen geeft hen regelmatig advies over de toepassing van hun producten, waardoor ze altijd topkwaliteit kunnen garanderen voor alle daken die moeten worden afgedicht. Laat het duidelijk zijn: APOK biedt duizend-en-een manieren om tijd te besparen!

SecurShield en Resitrix SK W Full Bond van VM Building Solutions vormen samen een resistent, verenigd en onafscheidelijk duo voor alle weersomstandigheden! De sluiswachters mogen gerust zijn dat ze het Antwerpse zeeverkeer nog heel lang en zonder zorgen zullen kunnen bewaken.

Opzichter Vlaamse Overheid
Dakwerkersbedrijf

ATD Covan uit Idegem

Aannemer

Groven + uit Puurs

Type product

SecurShield – Resitrix SK W full bond

Type gebouw

Sluisgebouwen

Oppervlakte bouwwerf

1530 m2

Voordelen van product

Duurzaamheid, robuustheid, plaatsingsgemak